Вијести, Регион

НАТО гарантује да оружане формације Албанаца неће на север Косова без дозволе Кфора

ДАЧИЋ И ГАШИЋ СРЕЋНИ ПОСЛЕ РАЗГОВОРА СА ГЕНЕРАЛНИМ СЕКРЕТАРОМ АЛИЈАНСЕ

         МИНИСТРИ спољних послова и одбране Србије, Ивица Дачић и Братислав Гашић, у среду су после састанка с челницима НАТО у Бриселу изјавили да ће бити проширена сарадња Војске Србије и Атлантског савеза у Партнерству за мир, али ће Србија остати војно неутрална.

         О кључног интереса је сарадња Србије с Кфором на Косову, где трупе НАТО гарантују за безбедност српског живља и јамче да неке оружане формације Албанаца неће доћи на север Косова без дозволе Кфора, истакли су Дачић и Гашић после разговора с генералним секретаром Јенсом Столтенбергом и Саветом НАТО.

         На састанку је било речи о недавно потписаном Индивидуалном акционом плану партнерства (ИПАП) између Србије и НАТО, а Гашић је ставио до знања да ће та проширења сарадња бити од користи за пласман српских производа војне индустрије на светско тржиште.

Политика, 22. март 1941. године. Као да је данас писана?

Политика, 22. март 1941. године. Као да је данас писана?

Дачић је навео да су приликом потписивања Бриселског споразума с Приштином, он, премијер Александар Вучић и висока представница ЕУ Кетрин Ештон, као и косовски премијер Хашим Тачи те гарантије добили од челника НАТО.

(Бета)

Извор: Факти.рс

Вијести о…: И 1941. смо били војно неутрални и Хитлер је пристао да не користи територију Југославије. А данас?
Видите Политику и марта 1941.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *