Вијести, Регион

Напредњак Атлагић тврди да му је Ђелић на пешачком прелазу рекао „Готов си!“

ШЕФ ПОСЛАНИЧКЕ ГРУПЕ СНС: „НЕ ОСТАВЉАЈ ДА ПРЕНОЋИ, ОДМАХ ПОДНОСИ КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ“

• Шеф посланичке групе ДС Борислав СТЕФАНОВИЋ: Ђелић јесте члан ДС, али није функционер и све то Атлагић треба да реши са њим лично. Све је ово у склопу мобилизаторске функције Александра Вучића, и тога да се сви ешалони у СНС и све структуре мобилишу у одбрани лика и дела очинске фигуре Александра Вучића, јер је свака критика напад на њега лично и његову породицу

         ПОСЛАНИК СНС Марко Атлагић изјавио је да му је члан ДС Божидар Ђелић данас на улици претио на пешачком прелазу, због тога што га је Атлагић помињао у парламенту, а шеф напредњака у парламенту Зоран Бабић рекао је да ће страначком колеги сугерисати да одмах због тога поднесе кривичну пријаву.

         Шеф деморката у скупштини Борислав Стефановић подсетио је да је Ђелић члан ДС, али не и функционер те странке, оценивши да је реч о невештом покушају повезивања личног инцидента са партијом, а све у склопу, како је рекао, „мобилизаторске функције Вучића“.

         Атлагић је новинарима у скупштини рекао да му је Ђелић на пешачком прелазу пришао и запретио прстом рекавши „Ако ме још једном споменеш у Скупштини Србије – готов си“.

         Он је упитао да ли му је „слободно кретање угрожено“ зато што је „Ђелића поменуо неколико пута у Скупштини, али цитирајући одређене органе и у одређеном контексту“. „Сматрам да то не доликује бившем посланику и министру без обзира из које је странке“, рекао је Алтагић.

Марко Атлагић

Марко Атлагић

Новинарима се обратио и Бабић, који је рекао да „тиме треба да се баве правосудни органи“.

Како је додао, сугерисаће Атлагићу да „не оставља ништа да преноћи”, већ да одмах поднесе кривичну пријаву против Ђелића „како се такве ствари не би поновиле у Србији“.

Бабић је поновио да су посланици ДС своје скупштинске колеге „чашћавали речима стоко, ђубре, олошу”, да је веровао да ће се на томе стати, али да су вербалне претње настављене.

„ДС је у лику Ђелића наставио даље са вербалним претњама, са уценама па чак и са претњама физичком ликвидацијом, као што је то јутрос упућено Атлагићу“, рекао је Бабић.

Он се упитао: да ли је то Ђелићев мањак воље да се „суочи са тамним странама своје прошлости, да ли га прате ти демони из прошлости када је водио јавне финансије па их довео у стање у коме јесу“.

Новинарима се после тога обратио и шеф демократа у скупштини Борислав Стефановић који је рекао да је Ђелић члан ДС, да није функционер и да све што Атлагић има треба да реши са њим лично.

„Ако је дошло до било каквог проблема, сигуран сам да ће то да се истражи. Мени је много занимљивији овај невешти дечији покушај везивања неког личног инцидента са партијом која онако злочиначки, из потаје, организује нападе на напредњаке, који имају огромну подршку, како кажу, а боје се једне, како они кажу, небитне мале опозиционе странке“, додао је Стефановић.

Он је оценио да је то „све у склопу мобилизаторске функције Александра Вучића, и тога да се сви ешалони у СНС и све структуре мобилишу у одбрани лика и дела очинске фигуре Александра Вучића, јер је свака критика напад на њега лично и његову породицу“.

Према Стефановићу, то земљу вуче све дубље у мрак.

„Да ли ико види да сутра нећемо моћи да им кажемо – „добар дан“, јер то је напад на уставно устројство слободе, Војску Србије, институцију од највећег интегритета у земљи“, рекао је Стефановић и закључио да ће слободоумни грађани Србије, којих је, како тврди, огромна већина, сигурно у томе видети пуну бесмисленост и сву штетност по интересе Србије.

„Ми ћемо се за своју слободу изборити“, рекао је Стефановић.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *