Вијести, Регион

Нападач Бека двапут промашио са метар удаљености

И СТЕФАНОВИЋ И ВУЧИЋ ИЗЈАВИЛИ ДА ВИШЕ ИНДИЦИЈА УКАЗУЈЕ ДА СЕ НИЈЕ РАДИЛО О ПРОФЕСИОНАЛНИМ УБИЦАМА

  • Беково стање стабилније, али је пред њим још пет до седам ризичних дана
  • НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ: Нису имали заштиту за лице, само капуљаче, а једном је капуљача спала са главе тако да имамо и сведоке који су могли да их виде. Полиција је пронашла четири чауре и једно зрно. Професионалци обично имају одређене уређаје да чаура падне у кесу и да не буде пронађена

        СТАЊЕ рањеног Милана Бека је јутрос стабилније у односу на протеклу ноћ, саопштио је Клинички центар Србије.

        Због тежине и врсте повреде наредних пет до седам дана постоје ризици, и наставља се са његовим интензивним лечењем, додаје се у саопштењу.

        Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је полиција пронашла четири чауре и једно зрно на месту где су две особе синоћ покушале да убију бизнисмена Милана Бека.

        Стефановић је истакао и да полиција интензивно ради у неколико праваца на откривању мотива за покушај убиства, али да, према досадашњим информацијама, они који су пуцали нису били професионалци.

        Он је рекао на конференцији за новинаре и да је полиција узела снимке видео камера са објеката у близини, а да је једном од нападача спала с главе капуљача.

        „Током читаве ноћи смо радили на расветљавању случаја покушаја убиства Бека и имамо одређене трагове“, рекао је Стефановић додавши да је полиција пронашла све четири чауре и једно зрно „што је веома важно за форензичку истрагу“.

        Према његовим речима, претпостваља се да је толико метака испаљено у Бека са даљине не веће од метар.

        „У сваком случају, потпуно је јасно ради се највероватније о два нападача, о лицима која нису професионалоци… , људи из полиције с којима сам разговарао су ми дали више аргумената за то“, рекао је Стефановић.

        Он је навео у прилог тој тврдњи да је „један од нападача који је пуцао у Бека са удаљености од не више од једног метара је од четири хица са два промашио, а са два погодио, што је било срећно по Бека“.

        „Да је био, професионалац вероватно не би промашио са мање од метра, а истовремено смо пронашли све четири чауре и чак једно зрно“, рекао је Стефановић.

        Према његовим речима, обично професионалци имају одређене уређаје да чаура падне у кесу и да не буде пронађена.

        „Нису имали заштиту за лице само, капуљаче, а једном је капуљача спала са главе тако да имамо и сведоке који су могли да их виде“, рекао је он.

        Према његовим речима, сви ти и други детаљи указују да се не ради о професионалцима, а полиција проверава и да ли су та лица раније боравила у том простору.

        Стефановић је навео и да полиција у погледу мотива напада ради у неколико праваца истакавши да је задовољан брзином којом је реаговано у истрази.

        „Огроман број људи ради на овоме и уверен сам да ћемо то брзо решити“, рекао је он изразивши уверење да ће полиција у потпуности расветлити овај случај и да ће успети да ухапси „у неко догледно време“ извршиоце.

        Стефановић је рекао и да истрага има неколико идеја, односно праваца о мотивима напада „које смо почели да разматрамо зато што постоје одређене индиције“, додавши да о томе не може да говори.

        Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је готово уверен да ће у данима који су пред нама они који су покушали убиство Милана Бека бити пронађени и изведени пред лице правде и додао да то није било професионално изведено.

        Он је, одговарајући на питања новинара у Лазаревцу где је обишао рударски басен Колубара и коп Тамнава западно поље, рекао да многи нису очекивали да ће када су злочиначки убијени мала Тијана Јурић или Лука Јовановић убице бити пронађене, али да то јесте учињено.

        „Ово свакако није било професионално изведено, није реч о покушају професионалног убиства. Много грешака су починиоци начинили и готово сам уверен да ће у данима који су пред нама они који су то урадили бити пронађени и изведени пред лице правде“, казао је Вучић.

        Како је навео, то је најважнији задатак државе да се покаже да ниједан злочин не може проћи некажњено.

Нападач Бека двапут промашио са метар удаљености

Нападач Бека двапут промашио са метар удаљености

„Они који су то починили биће ухваћени и биће кажњени готово сам сигуран у то“, казао је премијер и додао да је, наравно, важно и то да је Беко жив.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *