Вијести, Регион

На шиптарским изборима води Тачијева партија, а „Српска” наводно добија 8,61 одсто

У ЗВЕЧАНУ ЗАБРАЊИВАНО ГЛАСАЊЕ СА СРПСКИМ ЛИЧНИМ ДОКУМЕНТИМА

         НА КОСОВУ и Метохији завршени су ванредни парламентарни избори, а у 19 сати затворена су сва бирачка места, јављају приштински медији. Према првим резултатима ЦИК-а „Српска” освојила 8,61 одсто гласова.

         Одзив на изборима износио је 43,20 одсто, а што се српских општина тиче, према грађанској листи „Српска” излазност је износила 32,84 одсто.

         На превременим парламентарним изборима гласало се за 120 кандидата за посланике.

         У вођству је Демократска партија Косова (ДПК) шиптарског премијера Хашима Тачија.

         Приштинска Централна изборна комисија (ЦИК) након три одсто пребројаних бирачких места објавила је на свом сајту да је ДПК освојила 30,56 одсто гласова. Тесно иза Тачијеве странке налази се Демократски савез Косова (ДСК) Исе Мустафе који, за сада, има 27,19 одсто гласова.

         На трећем месту је „Српска” са 8,61 одсто гласова, а иза ње се налази Самоопредељење са 7,28 одсто гласова. Иницијатива за Косово Фатмира Љимаја и Јакупа Красњићија освојила је 7,17 одсто гласова.

         Савез за будућност Косова (ААК) Рамуша Харадинаја тек је на шестом месту са освојених 5,88 одсто гласова, саопштено је на сајту ЦИК-а у Приштини.

         Члан Централне изборне комисије на Косову Ненад Рикало изјавио је данас у Звечану да је неким грађанима на Косову било онемогућено да на ванредним парламентарним изборима гласају са српским личним документима.

Има ли овде Срба? Има ли овде ћирилице?

Има ли овде Срба? Има ли овде ћирилице?

Прелиминарни резултати ЦИК могу се очекивати вечерас након 23 сата а коначни можда тек за месец дана, изјавио је Рикало након обиласка једног од бирачких центара у Звечану.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *