Вијести, Регион

Мун разочаран БиХ политичарима

015078

Амерички амбасадор у БиХ Патрик Мун казао је да је “јако разочаран” што политички лидери нису успјели да остваре напредак у спровођењу пресуде Сејдић-Финци.

– Политичари су остали подјељени у својим ставовима и нису одговорили на основне потребе обичних грађана. Грађане широм ове земље највише брине економија, незапосленост и корупција, али нажалост, чини се да то не брине високе политичке лидере у овој земљи, додао је Мун, који се налази у опроштајној посјети Мостару, јер му истиче мандат.

Амерички амбасадор је казао да има повјерење у цивилно друштво у БиХ и младе људе који раде на обједињавању земље па претпоставља да ће доћи тренутак када ће садашњи политичари “морати да се склоне с пута” и дозволе новим лидерима да дођу.

Мун се у Мостару састао с предсједником ХДЗ БиХ Драганом Човићем, с којим је разговарао о реформи Федерације БиХ и ангажовању на уставним реформама, а састаће се и с новим предсједником ХДЗ-а 1990 Мартином Рагужом.

Одлазећи амбасадор САД у БиХ казао је и да је незадовољан политичарима и ситуацијом у Мостару.

– Не видим никакав доказ да се постиже напредак у Мостару, а због тога највише пате грађани. Треба наћи начин да се проведу избори у овом граду. Мостар има потенцијал за економски раст за задовољавање потреба грађана, а то се не догађа због непостојања политичког договора, казао је Мун.

Такође је додао да је незадовољан и тиме што није учињен помак у приступању НАТО.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *