Регион, Спорт

Многима је ТРН у оку крст, увек га носи са собом!

Новак Ђоковић и у Мелбурну је показао колико је привржен вери. У току меча Новак Ђоковић – Томас Мартин Ечевери у 3. колу Аустралијан опена, српски тенисер у једној паузи између гемова се пресвлачио и сви су приметили да носи крстић на грудима.

Богојављање

Прваци пишу ћирилицом

Познато је то да Новак често са собом или око врата носи крст и да то за њега има велико значење. Сви који га прате током каријере знају да је верник, да је одлазио и на Острог, где је Ђоковић прошле године крстио децу, да слави славу са породицом и да и у вери налази свој мир. „У некој дубини, ми смо увек себи највећи савезници и највећи непријатељи. У нашим главама се одлучује у ком смеру ће да иде. Није све то тако лако и лепо кад изађеш на терен и мораш да се носиш са хиљаду ствари – спољашњих и унутрашњих. У том контексту ми је прихватљиво да изгубим концентрацију. Не волим и не желим то да радим, али су такви тренуци нормални. Криза је саставни део сваког меча. Људи који ме дуже знају и прате знају да немам длаке на језику. Ја сам врло правдољубљива особа и кад нешто није исправно, а много тога није у данашњем свету, ја то и кажем. Јесам гурао нос где није место, али ако већ имам мегафон да кажем нешто што је важно да се чује, ја ћу рећи. Део људи ће ме осудити, посебно због тога што сам из Србије. Тада је конотација другачија“, рекао је Ђоковић једном приликом.

 

„Могу да причам за себе, шампион је релативна ствар. За некога је значење другачије од оног што је мени. Зависи шта ко вреднује и на који начин, које се особине и врлине вреднују. Носим крст са собом… Нико не прича о томе колико људи умире од глади, колико се сели из земље због рата. Нико не прича о реалности, можда то не иде на руку некој елити. Можда сам им трн у оку јер сам раније причао о томе“, говорио је увек искрени Новак Ђоковић.

Бог се јави

Богојављање 2024.

После пласмана у осмину финала Аустралијан опена на екрану написао поруку „Бог се јави„, ћирилицом. С обзиром на то да је Новак велики верник, није сметнуо са ума да је данас празник Богојављање и да је у календару Српске православне цркве веома важан.

Новак Ђоковић пише ћирилицом! Прваци пишу ћирилицом!

Када одмара од обавеза или се у Србији припрема за турнире, Новак Ђоковић налази мир и у фрушкогорским манастирима. Тако је пре неколико година Новак посетио и манастир Шишатовац, где је присуствовао јутарњој служби, а после тога провео и време у разговору са монасима.

Такође, пре две године, када је прошао пакао у Аустралији из које је био депортован, Ђоковић је у Београду налазио мир одласком на причешће у Храм Светог Саве, а након скандалозног третмана у Мелбурну, Ђоковић је ишао и у Цркву Ружица на Калемегдану.

И овог јануара, као и скоро 20 година уназад, Новак Ђоковић у Мелбурну игра за титулу гренд слем турнира који је освајао највише пута, чак 10. Вероватно је да ће и после тога налазити снагу за нове изазове на служби у цркви, далеко од погледа јавности.

 

Извор: Чувари ћирилице, Мондо. Посрбили Чувари ћирилице.

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *