Вијести, Регион

МЛАДЕНОВИЋ: У интересу је Београда да ДСС учествује у вођењу града

ЖЕЛЕ ДА  УЧЕШЋЕМ У ВОЂЕЊУ ГЛАВНОГ ГРАДА РЕАЛИЗУЈУ СВОЈ ПРОГРАМ ЗА БЕОГРАД

  • Нека од решења која смо предлагали већ се реализују:  депонија у Винчи, враћање БусПлус ситема Београду, изградња новог прихватилишта за напуштену децу. Такође, решења која су везана за уштеде у градском буџету, попут укидања Агенције за европске интеграције и Канцеларије за младе
  • За њих смо предложили пребацивење у постојеће секретаријате о чему смо упозоравали претходних пет година јер је 290 милиона динара потрошено на рад ове две канцеларије, а тим новцем се могло много шта корисно урадити за Београђане

У ПАУЗИ конститутивне седнцие Скупштине града Београда, шеф одборничке групе ДСС у Скупштини града Београда Андреја Младеновић обратио се представницима медија:

  • Да ли ДСС улази у власт у граду Београду?

         Младеновић: Демократска странка Србије је подржала избор господина Никодијевића за председника Скупштине и самим тим ми смо се придружили Српској напредној странци и коалицији око Социјалистичке партије Србије у избору председника Скупштине, односно у конституисању Скупштине града Београда.

Што се тиче уласка ДСС-а у власт у граду Београду, Градски одбор ДСС је на јучерашњој седници донео одлуку да прихватимо позив Српске напредне странке што је и председништво ДСС на свој седници прихавтило и дало сагласност Градском одбору ДСС да ДСС учествује у вођењу града Београда у наредном периоду.

Ми смо у овом периоду који је за нама, који је био прилично буран, дали пун допринос у вођењу града Београда преко привременог органа а пре тога смо као опозициона странка 5 година са својим предлозима, са конструктивном критиком – надам се на прави начин – представљали све Београђане, не само оне који су гласали за нас, тражећи од тадашње власти да другачије води Београд, да се политика у граду Београду води тако да се води рачуна о Београђанима, а не да се град Београд води према интересима одређене владајуће групе.

Није се тако радило и зато смо у децембру месецу затекли једну изузетно тешку финансијску ситуацију. У тим околностима мислим да је ДСС дао пун допринос да се стабилизују финансије у граду Београду, да се започну озбиљни пројекти које смо ми и 2008. године и 2012. године спомињали у кампањи као и у овој кампањи која је завршена пре месец дана.

Ми смо износили свој програм, конкретна решења шта треба чинити у граду Београду и нека решења су већ и предузета, попут решења везана за депонију у Винчи, затим враћање БусПлус ситема Београду, за изградњу новог прихватилишта за напуштену децу. Такође, решења која су везана за уштеде у градском буџету, попут укидања Агенције за европске интеграције и Канцеларије за младе, и њихово пребацивење у постојеће секретаријате о чему смо упозоравали претходних пет година јер је 290 милиона динара потрошено на рад ове две канцеларије.

Замислите шта смо све могли да урадимо у Београду за тај новац и колико ја разних добрих пројеката могло да се реализује – водоводне мреже, канализационе мреже, нови вртићи…

 

Дакле, ми смо у том делу што се тиче самог програма ушли у реализацију свега онога што је Демократска странка Србије предлагала кроз свој програм за град Београд и који је представљао наш кандидат за градоначелника Александар Поповић.

Уважавајући ту чињеницу да смо представљали Београђане и као опозициона странка, као и све оне који су гласали и који нису гласали за нас, тражећи да се град дугачије води – ми сматрамо да је у овом тренутку у инетересу града Београда да Демократска странка Србије учествује у вођењу града Београда у наредном периоду.

  • Да ли ће у наставку седнице на место секретара или заменика секретара бити изабран неко из ДСС-а?

         Младеновић:  За заменика секретара, наш је предлог госпођа Вукица Лончар, а што се тиче неких даљих решења и свега онога што ће се дешавати на наредној седници, о томе ћемо се изјаснити када та решења буду на дневном реду наредне седнице на којој ће се бирати градоначелник и Градско веће.

Власт је слатка и за ДСС?

Власт је слатка и за ДСС?

  • Кога би сте ви више волели да видите на месту градоначелника?

         Младеновић: Питање кадровских решења других странака, посебно коалиционих партнера је ипак питање за њих. Мислим да би било непримерено да ми као будући коалициони партнери на тај начин дајемо своје сугестије или мишљења о томе ко би био бољи или кога би смо више волели да видимо на неком месту. Колеге из СНС имају већину у скупштини и сигурно ће из њихових редова бити биран нови градоначелник, а ДСС ће подржати њихов предлог.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *