Вијести, Регион

Митровица и Бајден

Прошли пут када су инциденти на северу Косова постали учестали, десио се – Бриселски споразум. Испоставило се да су на такав начин Албанци вршили притисак на Николића, Вучића и Дачића да потпишу све што се од њих тражило. Индикативно је што се сада иста матрица понавља, у тренутку када премијер Вучић треба да путује у САД, где ће се (поново) срести са Џозефом Бајденом.

До сада, Албанци су све радили у договору са својим америчким спонзорима. Нема неког претераног разлога да тако не буде и сада. Вучићу ће Бајден у Вашингтону тражити да направи нове уступке на Косову, а уз то ће му претити да ће пустити Албанце да раде шта им је воља. А шта им је воља видели смо у претходна три дана: два напада на Србе, узаврели медијски извештаји и подсећање на ситуацију из марта 1999. Дакле, што се Вучића тиче, да зна шта га у Америци чека. Косово, Косово, Косово…

То је кључна тема. Он се може покривати у медијима великим изјавама о инвестицијама и другим договорима, али су такве ствари само за пропаганду и једнократну употребу. Ништа више од тога.

Џо Бајден и Александар Вучић

Џо Бајден и Александар Вучић

Оно што највише Американце интересује, јесте да Србија потпише „правно обавезујући“ споразум о признавању тзв. Републике Косово. Све остало је продавање магле.

Извор: ФСК

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *