Вијести, Регион

Министре Стефановићу, како су се Албанци и по црквама пентрали као спајдермени?

ЗАР ЦЕНА ПЛАЋЕНА РАЧКОМ, МАРКАЛАМА, СРЕБРЕНИЦОМ, КОСОВОМ, КРАЈИНАМА…НИЈЕ БИЛА ДОВОЉНО ВИСОКА…

  • Ако је чињеница да су обавештајне службе потпуно заказале јер нису имале информације о томе шта се спрема, ако полиција није пратила албанске „навијаче” од аеродрома до стадиона и око њега, па су они могли да се пентрају по црквама и крововима као спајдермени, како је могуће да обезбеђење на стадиону није успело да заустави ни упад српских навијача на терен?
  • Албанска страна је све добро испланирала, а и по свој прилици је имала на располагању инфраструктуру много значајнију и способнију него што било која балканска може да добаци. Међутим, зар то Србији не раде већ више од двадесет година?!
  • Сва Вучићева упињања да нагласи кривце ван граница Србије, колико год била утемељена у истини не би смела да замагле чињеницу колико неспособног партијског колегу је поставио за министра полиције
  • Слободан Милошевић, бивши председник Србије, рекао је 2. октобра 2000. године, у свом последњем говору: „Не нападују они Србију због Милошевића, него Милошевића због Србије.” Време је те његове речи потврдило, а до данас се ту променио метод, али не и циљ
  • Зато је крајње време да Вучић схвати да је отпочео фаустовску игру… Његов први патриотски задатак је да смени доктора полиције што пре и на његово место постави неког ко ће тај посао успешно да ради, јер ако тај принцип не почне да спроводи свуда у извршној власти – не треба да га чуди што га нико значајан не брани од вулгарних увреда

Пише: Славко ЖИВАНОВ

У ИНЦИДЕНТИМА у вези са фудбалском утакмицом репрезентација Србије и Албаније нема одговорнијих од највиших функционера безбедносних структура државе и највишег политичког руководства.

За једног таквог, најперспективнијег кандидата за одговорне, највећи проблем у целокупној ствари било је то што је неки навијач вулгарно вређао премијера и што остатак света није пао ничице клањајући се и осуђујући такав чин. То га највише тишти.

Колико год то било људима чудно, он на то има право. Може да му се додворава у три смене, и уз серенаду, има право и да презире фудбал, па да не прати дешавања на терену, али, нема право да својим нерадом понижава Србију и њене грађане.

Поменутом доктору не представља проблем то што су читав безбедносни апарат државе па и цела држава понижени једном поквареном игром Албаније којој су насели вајни доктори, безбедњаци, полицајци, министри, доминистри и прекоминистри.

Да има части, Стефановић би поднео оставку још синоћ јер то што није достојан функције коју обавља ни по чуда, многи то нису, али то што не разуме шта му је посао превршује сваку разумну меру толеранције.

Јавио се да нам саопшти да је згранут навијачким вређањима премијера. А колико је Србија згранута пропустима и понижењима која су наступила јер ресор којем командује није спречио, а морао је да спречи све те ствари?! Но, пођимо редом…

Ако је чињеница да су обавештајне службе потпуно заказале јер нису имале информације о томе шта се спрема, ако полиција није пратила „навијаче” од аеродрома до стадиона и око њега, па су они могли да се пентрају по црквама и крововима као спајдермени, како је могуће да обезбеђење на стадиону није успело да заустави упад српских навијача на терен?

Цела политичка провокација са заставом изгледала би потпуно друкчије да није било упада домаћих навијача на терен. Дакле, осим што нису знали или умели да спрече албанску провокацију, нису били способни ни да каналишу и спрече гнев навијача, па ће Србија претрпети двоструку штету.

И штету од понижења и тек наступајућу политичку штету која ће доћи због тог упада навијача.

Најмања штета ће ту бити она Уефина, фудбалска, видећемо какве ће нам све фактуре послати драга и мила ЕУ и њена мама Америка због тога.

Албанска страна, пак, све је то добро испланирала, а и по свој прилици имала је на располагању инфраструктуру много значајнију и способнију него што било која балканска може да добаци. Међутим, зар то Србији не раде већ више од двадесет година?!

Богу хвала па није било већих инцидената, није било мртвих, невино страдалих, али не могу а да не укажем овде на Рачак од пре петнаест година. Не могу а да се не сетим упокојеног несретника Ђорђа Мартиновића из Гњилана и дешавања с њим од пре тридесет година. Па то је иста матрица подметања, понижавања, навођења на акцију из које Албанци извлаче значајну корист.

И то је трагичан доказ да Срби ништа не уче из тешких лекција које су им се преломиле преко леђа.

Зар цена која је плаћена Маркалама, Сребреницом, Вуковаром, Косовом, Крајинама, Дубровником… није била довољно висока да би српске власти научиле лекцију и успешно се обрачунале са једном елисном беспилотном летелицом, такорећи играчком.

И наивном лаику савршено је јасно да је читав инцидент осмишљен у највишим политичким структурама Албанаца, да је спроведен перфектно, уз асистенцију других служби, са излазним стратегијама које би све усмериле ка својеврсном дечјем несташлуку, а заправо, спроведена акција, у организационом смислу, равна је организацији атентата над председником неке треће државе коју организује британска служба, рецимо.

Сва упињања Вучића да нагласи кривце ван граница Србије, колико год била утемељена у истини не би смела да замагле чињеницу колико неспособног партијског колегу је поставио за министра полиције.

Штитио га због доктората, штити га због лоших резултата полиције, гафова са хапшењима, брљотинама Жандармерије, сада све ово са утакмицом, а зарад неубедљиве кукњаве доктора над вулгарним вређањем премијера. Заиста, да ли је Стефановић то учинио из очаја не би ли се додатно додворио премијеру, или је то овај тражио од њега?

Односно, да ли га је Вучић „оминистрио” да би сâм командовао МУП-ом, даљински, или је, можда, далеко било, био уверен да бољег министра унутрашњих послова не може ни да буде. Како год да јесте, не зна се шта је јадније, па ће нам бити добро да, поред таквог министра, не осванемо још и у Исламској држави.

С друге стране, кукњава над тиме да су западне силе знале шта се спрема, да покушавају да умање значај војне параде на којој је гост Путин, да покушавају да уруше Вучићев кредибилитет и томе слично само су делови наврат-нанос склепаног списка спин елемената за одвраћање пажње јавности од очевидне ствари: МУП Србије је спавао док су Албанци вршљали Београдом, понижавали грађане Србије, власт Србије, па и исту ту Европску унију.

ЕУ за то није брига јер се њени интереси поклапају са америчким кад је реч о Србији. Дакле, супротни су у односу на српске интересе. Али, грађани Србије, па и власти не би требало да пред тим затварају очи.

„Наши западни партнери” савршено добро знају шта је истина, као што су одувек знали, али су увек бирали интерес, а не истину.

Слободан Милошевић, бивши председник Србије, против чије владавине сам био 25 година, рекао је 2. октобра 2000. године, у свом последњем говору: „Не нападају они Србију због Милошевића, него Милошевића због Србије.” Време је те његове речи потврдило, а до данас се ту променио метод, али не и циљ.

Зато је крајње време да Вучић схвати да је отпочео фаустовску игру.

Ресавац - Небојша Стефановић

Ресавац – Небојша Стефановић

Његова одговорност за све ово није мала, али није ни толика да би Албанцима требало да донесе славу обарања Владе Србије.

Његова одговорност таман је толика да може да стане у први патриотски задатак – да смени доктора полиције што пре и на његово место постави неког ко ће тај посао успешно да ради, јер ако тај принцип не почне да спроводи свуда у извршној власти – не треба да га чуди што га нико значајан не брани од вулгарних увреда.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *