Вијести, Регион

Милутин Мркоњић: Дачић ће једног дана бити председник Србије

Потпредседник СПС-а Милутин Мркоњић изјавио је да очекује да ће СПС на ванредним парламентарним изборима 16. марта освојити од 15 до 20 одсто гласова и да ће лидер СПС-а Ивица Дачић једног дана бити и председник Србије, јер има тај капацитет.

Милутин Мркоњић

Милутин Мркоњић

„Дачић је у овом мандату премијера сјајно обавио егзистенционално значајан посао за државу Србију и њене грађане са Бриселским споразумом. Својом великом активношћу широм света вратио је углед Србији. У овој изборној кампањи неоправдано је нападан, као и цела СПС, са многих страна. Али, не заборавите, СПС је по традицији најјача када нас највише нападају. Значи да много вредимо и то ће резултати избора показати“, рекао је Мркоњић у интервјуу листу „Данас“.

О евентуалним коалицијама СПС ће размишљати и договарати се по завршетку избора, казао је Мркоњић.

На питање може ли се СПС, зарад уласка у владу, одрећи неких чланова као што су Бранко Ружић, Душан Бајатовић и Дејан Бацковић, он је одговорио да су они истакнути чланови СПС и не могу бити предмет ничијих кадровских поткусуривања.

Мркоњић је подсетио да је програм СПС објављен на 149 страна у децембру 2010, са посебним акцентом на социјалној правди, солидарности и сигурности грађана, праву на заслужену пензију и здравствену заштиту, смањење сиромаштва, равноправност полова, бригу о породици и деци, праву на рад и хумане услове рада, пуну запосленост, социјално партнерство са синдикатима и још много тога.

Мркоњић је рекао да се често ових дана пита каква је то велика нужда натерала бившег председника државе и лидера тада највеће партије – ДС Бориса Тадића да „пљуне на своју партију и многе људе који су га ценили и с њим сарађивали и да тако пљуне и на самога себе“.

„Ако се на тај начин некоме политички удвара, колики ли је мираз такве удаваче“, запитао је Мркоњић, коментаришући Тадићеву изјаву да СПС нема идеологију, политику и људске потенцијале и да ништа добро није урадио за грађане.

Када Чеда Јовановић нападне Ивицу Дачића, то је као да фића крене на мерцедес, а то важи и за ЛДП и СПС, сматра Мркоњић.

„Тома Николић је искусан политичар, који дуго траје. Не верујем да би о социјалистима, међу којима има много другова и пријатеља, тако лако мењао мишљења. То, опет, не значи да неко, попут оне његове саветнице ономад, неће одапети неку отровну стрелу према нама“, рекао је потпредседник СПС-а.

(Б92-Данас)

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *