Вијести, Регион

Милорад Додик: РС учи на примеру Крима, пратимо Каталонију

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас да је за Републику Српску референдум на Криму демократски израз воље народа, као и да Република Српска прати сва слична светска искуства и радиће на примерима најбољих искустава “када за то дође време”.

Милорад Додик

Милорад Додик

“Гледамо све те исте ситуације у свету. Видимо шта се дешава у Италији, видимо да ће Шкотска изаћи брзо на референдум, нешто се дешава и у Каталонији. Републици Српској су то капитална искуства. Љутио се ко не љутио ми веома добро пратимо шта се дешава у свету и радићемо на примеру најбољих светских искустава када за то дође време”, рекао је Додик одговарајући на питања новинара у Београду.

Додик је после сусрета са првим потпредседником Александром Вучићем рекао да га је обавестио о ставу Републике Српске о Криму и Украјини и нагласио да разуме позицију Србије.

“Разумемо позицију Србије и све оно што се Србији дешавало имајући у виду да је била експонент драматично непоштене међународне политике везано за Косово – насилно отцепљење које су подржале многе земље које се сада прсе и говоре како то у Украјини није легално, а на Косову је све легално и бомбардовање српског народа и угрожавање територијалног интегритета”, рекао је Додик.

Он је рекао да западним земљама тада није сметало да подрже угрожавање територијалног интегритета Србије, а смета им када је у питању Крим који је историјски, како је рекао, припадао Русији.

“Сматрам да је референдум на Криму демократски израз воље народе. То треба поштовати, он је легитиман и легалан”, закључио је Додик.

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *