Регион

Милорад Додик: Мирним скуповима на раздаљини од километра – Српска је показала демократску зрелост

„ЗАХВАЉУЈЕМ СЕ ОПОЗИЦИЈИ НА ЦИВИЛИЗОВАНОМ СКУПУ ИАКО СЕ НАШИ СТАВОВИ ДУБОКО РАЗМИМОИЛАЗЕ”

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да, иако се његови и ставови опозиције дубоко размимоилазе, захваљује опозицији што је данас свој скуп у Бањалуци организовала на миран и цивилизован начин.

         Додик је оценио да је Република Српска данас, без икакве дилеме, манифестовала свој пуни демократски капацитет и зрелост.

         „Организовати два скупа у исто време на раздаљини од километар, а без икаквих инцидената или сукоба, могу само озбиљне, уређене и демократске земље. Поносан сам што је Република Српска данас доказала да је једна од њих”, поручио је Додик.

         Скупови власти и опозиције у Бањалуци завршени су без инцидената, а Трг Крајина, где је одржан протест подршке власти и Парк „Младена Стојановића”, где је била опозиција, чисте комуналне службе.

         Учесници митинга у организацији власти, из целе РС – Дервенте, Требиња, Србца, Котор Вароши, после скупа су се упутили ка својим аутобусима, паркираним на старој аутобуској станици.

         Учесници антивладиног протеста такође су „у миру” напустили Парк „Младен Стојановић”.

         Зграде владе и парламента РС за време одржавања скупова обезбеђивале су јаке полицијске снаге.

         Протести су иначе „подигли” безбедносне мере полиције и РС и БиХ, будући да је било информација да је могућ долазак екстремистичких група и појединаца, са циљем изазивања нереда.

Председник Републике Српске Милорад Додик

Председник Републике Српске Милорад Додик

Министар полиције РС Драган Лукач је раније данас рекао да је полиција вратила око 150 особа које су се у Бањалуку упутиле да, како је рекао, праве нереде.

Скупове у центру Бањалуке обезбеђивало је 2. 000 припадника полиције.

(Срна)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара