Вијести, Регион

Михајловићка ударила на Николића и – учврстила јединство и у странци и у држави!

МИРОВИЋ: НЕМА НЕСЛОГЕ И СУКОБА, А ЗОРАНА ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈАГИЛНИЈИХ ЧЛАНОВА СТРАНКЕ

  • Потпредседник СНС Игор МИРОВИЋ: На седници Председништва ГО испољено је потпуно јединство странке и јединство са председником Србије Томиславом Николићем. Тиме су демантовани наводи појединих медија о постојању сукоба на релацији премијер-председник
  • ФАКТИ: Каква странка! Како НАПРЕДНА странка! Ни речи о томе да се најагилнија министарка одрекла онога што је рекла о Томиславу Николићу! Ни наговештаја да би могла да му се извини! Ни полуреченице која би сугерисала да се СНС бар донекле оградила од онога што је она „прокњижила” председнику Србије. А напредњачки врх објавио и „јединство странке” и њено „јединство са председником Србије Томиславом Николићем”. Још мало па перпетуум мобиле! А што је најсмешније: унапред је извесно да ће пристати на оба „јединства”! Николић је већ постао мајстор тог „заната”…

         ПОТПРЕДСЕДНИК Српске напредне странке (СНС) Игор Мировић изјавио је у петак увече да Главни одбор (ГО) странке није расправљао о евентуалној смени министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић и да она остаје један од најагилнијих чланова странке.

         „Отклонили смо све неспоразуме. Зорана Михајловић као један од најагилнијих чланова СНС-а остаје са нама. Нико није искључен из странке, то није манир СНС-а, нема неслоге и сукоба”, казао је Мировић новинарима након седнице ГО СНС у Београду.

         Он је додао да је на седници Председништва ГО „испољено потпуно јединство странке” и јединство са председником Србије Томиславом Николићем и да су тиме демантовани наводи појединих медија о постојању сукоба на релацији премијер-председник.

         Одговарајући на питање да ли је на главном одбору анализиран рад појединих министара из редова СНС-а, Мировић је казао да такве приче није било у директној форми.

         „Александар Вучић је најавио да ће у априлу бити извршен пресек рада свих министара и да ће се евентуално тада говорити о реконструкцији Владе”, казао је Мировић.

         Мировић је казао да су јединство, стабилност и наставак економских реформи главне одлуке данашњег заседања ГО и Председништва СНС-а.

         Сам Вучић изјавио је да је Влада на чијем је челу у претходних осам месеци очувала пуну политичку и економску стабилност земље.

         „Када погледате шта се дешава у окружењу и Европи, онда видите значај те стабилности. Мислим да све иде како смо програмирали, можда и нешто мало боље”, казао је Вучић на седници Главног одбора (ГО) СНС у Београду.

         Према његовим речима, анализа буџетских прихода првих 15 дана јануара показала је да је наплата домаћег пореза на додату вредност (ПДВ) у порасту у односу на крај 2014. године, као и да су порасле акцизе на нафту.

         „У самој потрошњи се није осетила примена мера финансијске консолидације, не зато што су људи богатији, већ зато што имају поверења да ћемо 2016. године живети боље”, казао је премијер.

         Он је оценио да је у претходном периоду направио две стратешке грешке јер није на време размишљао о концесији за ауто-путеве и сировини за топионицу.

         „Политичка грешка коју ћу покушати да исправим, док не препустим кормило Владе и странке неком другом тиче се мог понашања према невладином сектору. До сада се видело кога поштујем, а кога не, и неретко сам одбијао сарадњу са некима, што ћу покушати да поправим у наредном периоду”, казао је Вучић.

         Како је навео, пред Владом Србије се налазе бројни изазови попут споразума са Међународним монетарним фондом (ММФ), реформе пореске управе и бројних инфраструктурних пројеката.

Зорана Михајловић

Зорана Михајловић

„Новац од Телекома искористићемо за инвестиције у инфраструктурне пројекте, а не за покривање буџетског дефицита. Упалите моторе тамо где нису упаљени и радите још више него до сада, јер ће народ то знати да цени. Нисмо на власти ради скупљих кола и привилегија већ да би иза нас нешто остало”, поручио је Вучић члановима ГО.

(Бета)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *