Вијести, Регион

Марко Ђурић: Вучић је Рами још одлучније поновио да се Косово и Албанија неће ујединити

А ШИПТАРСКИ ПРЕМИЈЕР ИЗ ТИРАНЕ ЈЕ НАВОДНО ОДРЕАГОВАО МАЊЕ ТЕМПЕРАМЕНТНО НЕГО ЈАВНО

  • Директор владине Канцеларије за КиМ: Дошли смо у Брисел да чујемо шта је то што се од нас тражи конкретно, децидно и отворено да бисмо ушли у ЕУ. Све што нам је речено да Србија треба да испуни од стандарда, од реформи, од политичких критеријума – она је урадила. Сад хоћемо да видимо о чему се ради и зашто се то још увек не дешава”

         ДАНАШЊИ разговор премијера Србије Александра Вучића са албанским премијером Едијем Рамом био је без дипломатских рукавица и српски премијер је још енергичније ставио до знања шта мисли о Раминим изјава о уједињењу Косова и Албаније, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

         „Оно што је премијер Вучић већ рекао у свом саопштењу када је Рама те чувене своје изјаве дао, председник Владе Србије је рекао још много енергичније и одлучније на самом састанку”, каже Ђурић у изјави за Б92.

         Вучић је после прве такве Рамине изјаве у интервјуу за Клан Косова поручио да се Косово и Албанија никада неће ујединити.

         Ђурић је рекао да је разговор Вучића са Рамом био „без дипломатских рукавица”, али и разговор у коме наша страна није наступила свађалачки већ усмерена ка решавању проблема.

         „Србима и Албанцима у региону је у интересу да имају нормалне односе”, рекао је Ђурић наводећи да су управо такве Рамине изјаве оно што нарушава наше односе.

         „То је без длаке на језику Рами у лице пренето“, рекао је Ђурић говорећи о данашњем сусрету премијера Србије и Албаније у Бриселу.

         На питање каква је била реакција Раме, Ђурић каже да је била „много мање темпераментна него у медијским наступима”.

         Говорећи о наставку дијалога Београда и Приштине вечерас у Бриселу, Ђурић је рекао да је наша делегација дошла да рашчисти већ једном шта је то што се од Србије тражи за отварање поглавља у преговорима са ЕУ.

         „Ми смо све што је било до нас урадили, спровели смо све елементе Бриселског споразума који су се нас тицали. Једини елементи који нису спроведени су они који се односе на права Срба, на Заједницу српских општина и то је оно што премијер Вучић преноси и Федерики Могерини и другим европским званичницима”, рекао је Ђурић.

         Према његовим речима, жеља Србије је да што брже напредује ка ЕУ али и формирање Заједнице српских општина како би се заштитили наши интереси.

Марко Ђурић

Марко Ђурић

„Хоћемо да чујемо шта је то што се од нас тражи конкретно, децидно и отворено. Све што нам је речено да Србија треба да испуни од стандарда, од реформи, од политичких критеријума – она је урадила. Сад хоћемо да видимо о чему се ради и зашто се то још увек не дешава”, каже Ђурић.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *