Регион

Марија Захарова: Запад увлачи Србију у НАТО и још јој намеће „стокхолмски синдром”

ПОРТПАРОЛКА МИП РУСИЈЕ: ЗАПАДНА ВОЈНА АЛИЈАНСА ЈОШ И ПОНИЖАВА СРБИЈУ

  • У широј изјави за телевизију Россия 1 Марија ЗАХАРОВА нагласила: „Мени се чини да је то посебни вид понижавања и наметање „стокхолмског синдрома” јер се жртве присиљавају да их заволе, да то јавно признају и пожеле да им се придруже”

         УВЛАЧЕЊЕ Србије у НАТО – у светлу погибије њених дипломата пода америчким бомбама у Либији – представља понижавање те земље – оценила је Марија Захарова.

         Портпаролка Министарства иностраних послова Русије – у широј изјави за телевизију Россия 1 – додатно је нагласила и прецизирала:

         „То у Либији се догодило у време када Запад почиње да постпуно увлачи Србију у НАТО. Њима говоре: „Ви морате да будете у НАТО, поред осталих – и Црној Гори, јер је у томе ваша безбедност. Ми ћемо вас заштитити. То исто говоре и Србији. А како можете заштитити ту земљу кад њене људе, иако знате да су таоци, бомбардујете? Каква је то безбедност? О чему ви опште говорите?”

         Захарова је у наставку рекла: „Мени се чини да је то посебни вид понижавања и наметање „стокхолмског синдрома” јер се жртве присиљавају да их заволе, да то јавно признају и пожеле да им се придруже”.

         Россия 1 је указала да су двоје сарадника амбасаде Србије у Триполију били отети у новембру 2015. и да су погинули за време авио-аудара Американаца по кампу Исламске државе у Либији. А Захарова је на крају закључила:

         „Најжалосније је што су информације  о томе дали FBI и CIA, то је навело српско руководство. То доказује да су знали. А сада поричу да су знали где се отети налазе”.

Марија Захарова

Марија Захарова

Россия 1 је објавила да је премијер Александар Вучић потврдио погибију сарадника амбасаде у Либији и да констатовао да су их убиле америчке бомбе. Али, и да је притом подвукао: да су Сједињене Државе Србији потребне као пријатељ и партнер, а не као непријатељ.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара