Вијести, Регион

„Мајке Сребренице“ кљештима за жицу отварале објекте

majke-srebrenice

Група жена из сребреничких бошњачких удружења породица настрадалих насилно је данас ушла у круг објекта електродистрибуције у Поточарима, као и у круг бивше земљорадничке задруге у Кравици код Братунца.

Група жена, које су са три аутобуса дошле из Сребренице, Тузле и Сарајева, предвођене Хатиџом Мехмедовић и Хајром Ћатић, јутрос је насилно ушла у круг трафо-станице у Поточарима након расијецања жичане ограде.

Полиција Републике Српске била је присутна, али није покушавала да спријечи тај насилни улазак и полагање цвијећа код трафо-станице.

Након тога колона се упутила у Кравицу код Братунца и, будући да нису имале одобрење за улазак у круг бивше земљорадничке задруге, припадници полиције нису им дозволили да уђу у тај простор.

Жене су прошле с друге стране гдје су клијештима расјекле жичану ограду и провалиле у круг, иако их је полиција покушала спријечити без примјене силе.Приликом насилног уласка и гурања са полицијом неке учеснице су задобиле огреботине од жице.

Након што су ушле, пркосећи и вријеђајући полицију, жене су положиле цвијеће у задружном кругу, гдје је 1995. године, како тврде, убијена група Бошњака.

Сребреничанке су након Кравице, продужиле да посјете још неколико локација у зворничкој општини и положе вијенце на мјестима гдје су страдали њихови сродници.

Директор полиције Републике Српске Гојко Васић изјавио је да полиција током данашњих инцидената у Сребреници и Братунцу, „до којих је дошло јер чланови породица страдалих Бошњака из Сребренице нису имали одобрење да уђу у два приватна посједа, није примијенила силу.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *