Вијести, Регион

Љајић продају Телекома странцима назива „приватизацијом”

И ВУЧИЋЕВА ВЛАДА УДАРНИЧКИ РАДИ НА ТОМЕ ДА У СРБИЈИ НИШТА ВРЕДНО НЕ ОСТАНЕ У РУКАМА ДОМАЋЕГ КАПИТАЛА

         МИНИСТАР трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да се у првој половини 2015. године не очекују значајнија поскупљења, јер за то нема разлога.

         „Није било поскупљења струје, које су сви најављивали, гориво је за два месеца појефтинило за 19 динара”, подсетио је Љајић, додајући да нема објективних основа за поскупљења, иако „већ данима имамо катастрофичне најаве у медијима да ће све да оде у небо када је реч о ценама”.

         Он је указао да постоји велика количина хране, односно прехрамбено-пољопривредних производа из ЕУ који траже нова тржишта јер због санкција нису могла бити пласирана у Русију, као до сада.

         „Имате повећану понуду на тржишту хране и самим тим имате и ниже цене великог броја тих производа”, рекао је Љајић на ТВ Пинк и додао да је мала куповна моћ становништва још један аргумент да не дође до евентуалног повећања цена.

         Телеком је респектабилна компанија и очекујемо да ће њена продаја овог пута бити веома успешна, а приватизациони приходи неће ићи на покривање буџетског дефицита, већ у инвестиције и нова запошљавања, изјавио је Љајић.

         Он је истакао да је Телеком тржишни лидер по броју корисника, апсолутни лидер у домену фиксне телефоније са тржишним учешћем од 95 одсто, а заузима и врло значајну позицију када је реч о укупним приходима.

         „Очекујемо да би овог пута, након што буде завршен тендер за приватизационог саветника и добијемо све референце, то могла да буде врло успешна приватизација”, казао је Љајић.

         Он је истакао да ће приватизациони приходи не само од Телекома, већ и других предузећа бити улагани у развој, као и отплату лоших, односно неповољних кредита са енормно високим каматама.

         Коментаришући случај Железаре, Лајић је истакао да је јако важно, како за њених 5.000 радника, тако и државу, да се то питање коначно реши, подсетивши да у понедељак истиче рок за подношење пријава.

         „Верујемо да ћемо до 1. фебруара решити питање Железаре”, навео је Љајић.

         Он је напоменуо да је Железара након што ју је преузео Ју ес стил, у једном тренутку имала удео од 13 одсто у укупном српском извозу.

Расим Љајић

Расим Љајић

Иако се, истакао је Љајић, због кризе на тржишту челика у свету вероватно не може очекивати такав изузетан резултат, у сваком случају је важно да се покрену обе пећи у железари, за шта, како је додао, има најава да би могло да се догоди.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *