Вијести, Регион

Лавров дошао у Њујорк са седам сарадника, Николић са 50, а Дачић са 20!

АПАРТМАН ХОТЕЛА STAR WOOD У КОЈЕМ ЈЕ ОДСЕЛА ПОРОДИЦА НИКОЛИЋ КОШТА БАР ПАР ХИЉАДА ДОЛАРА НА НОЋ.

  • Делегацију Републике Србије, која је стигла ради заседања Генералне скупштине УН, предводио је Председник Томислав Николић. Делегација је одсела у Хотелу Star Wood на Лексингтон Авенији. У том хотелу је одсело 50, и словима педесет, чланова делегације укључујући Председника и његову супругу Драгицу. Било је и седам чланова безбедности
  • Истовремено је други део делегације на челу са господином Ивицом Дачићем, Министром спољних послова, одсео у хотелу Кимберли (50. улица и Медисон авенија). Њих је било, кажу, 20, и словима – двадесет
  • Ради опслуживања седамдесеточлане делегације Републике Србије ангажовани су не само Стална мисија при УН (што је природно) већ и Генерални конзулат у Њујорку, Амбасада РС у Вашингтону, генерални конзулати из Чикага и Канаде. Требало је обезбедити аутомобиле, возаче, преводиоце, пратиоце у шетњи и куповини, плаћање рачуна у ресторанима…

         ПОВОДОМ боравка у Њујорку двеју делегација Србије, које ус предводили Томислав Николић и Ивица Дачић, писмом Политици се обратио познати Србин који живи у САД Душан Драгић.

         Факти преносе његово писмо у целини:

          „Поштована госпођо уреднице ПОЛИТИКЕ,

         Живим у Америци, у Њујорку. Дуго година сам био функционер Уједињених Нација. Сада сам пензионер.

         Пажљиво и редовно пратим збивања у нашој земљи Србији, углавном преко Интернета (дневна штампа, недељници, РТС …). Сваког лета проведемо по месец до два дана у Србији.

         Овдашња српска дијаспора је упозната са тешком финансијско-економском ситуацијом Србије и мерама које садашња влада предузима или има намеру да предузме зарад уштеде буџетских расхода – смањење пензија, плата и сл.

         Ових дана је било заседање Генералне скупштине Уједињених нација. У нашој дијаспори се зна да је делегацију Републике Србије предводио Председник Томислав Николић као и да је делегација господина Николића одсела у Хотелу Star Wood на Лексингтон Авенији. У том хотелу је одсело 50, и словима педесет, чланова делегације укључујући Председника и његову супругу Драгицу. Било је седам чланова безбедности.

         Двокреветна соба у хотелу Star Wood кошта 600 до 800 долара на ноћ.

         Госпођа Драгица Николић је наводно дошла на конференцију о аутистичној деци. Она је председник тог заштитног удружења у Србији. Са њом је била и њена снаја која је благајник тог удружења. Успут су ишле и у куповину и то баш у радњу Victoria Secrets где се продаје ексклузивни женски доњи веш.

         Апартрман хотела Star Wood у којем је одсела породица Николић кошта бар пар хиљада долара на ноћ.

         Истовремено је други део делегације на челу са господином Ивицом Дачићем, Министром спољних послова, одсео у хотелу Кимберли (50. улица и Медисон авенија). Њих је било, кажу, 20, и словима – двадесет.

         Ради опслуживања седамдесеточлане делегације Републике Србије ангажовани су не само Стална мисија при УН (што је природно) већ и Генерални конзулат у Њујорку, Амбасада РС у Вашингтону, генерални конзулати из Чикага и Канаде. Требало је обезбедити аутомобиле, возаче, преводиоце, пратиоце у шетњи и куповини, плаћање рачуна у ресторанима итд., итд.

         Пре неки дан је истим поводом (Ген. скупштина УН) у Њујорку боравио Министар спољних послова Руске Федерације, господин Сергеј Лавров. Са њим је дошло још седам сарадника (проверено у Сталној мисији Руске Федерације при УН). Један из обезбеђења, заменик његовог шефа кабинета, представник за штампу и неколицина стручњака – Украјина, Сирија и сл.

         Питање: Колико је стотина и стотина хиљада Евра коштала екскурзија седамдесеточлане делегације сиромашне Републике Србије у Њујорк и колико је ту пензија, плата или доприноса жртвама недавних поплава отишло.

Лавров дошао у Њујорк са седам сарадника, Николић са 50, а Дачић са 20!

Лавров дошао у Њујорк са седам сарадника, Николић са 50, а Дачић са 20!

         Да ли ти ваши/наши лидери имају образа.

         Знају ли да СТАНУ?

         Са поштовањем

         Душан Драгић“

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *