Вијести, Регион

КУСТУРИЦА: Додик је у тамном вилајету упалио рефлекторе и обасјао га

БЕЋКОВИЋ РЕКАО ДА ЈЕ ТЕЛ АВИВ САГРАЂЕН НА СВЕТОЈ ЗЕМЉИ, А АНДРИЋГРАД НА – СВЕТОМ ПЕСКУ

  • МИЛОРАД ДОДИК (на предизборној конвенцији СНСД у Лакташима): СНСД опредељен да гради даље Српску до њене самосталности и независности, мир и сарадњу међу народима, не желећи при том да има било какве аспирације према Федерацији БиХ

       
САВЕЗ независних социјалдемократа (СНСД) има шта да покаже и идемо на побједу свих наших листа и кандидата, казао је данас Милорад Додик, лидер те странке на Конвенцији у Лакташима.

        У препуној спортској дворани, обраћајући се присутнима, Додик је казао: “Окупљени смо да изградимо сигурну будућност и то је порука коју шаљемо. Да бисмо то урадили морамо победити у име овог народа и у име ове републике“, поручио је Додик, који је уједно и кандидат за председника РС.

        Додик је такође казао да Жељка Цвијановић, треба да постане нови српски члан Председништва БиХ, јер по његовим речима једино она може то најбоље да ради након Небојше Радмановића.

        Нагласио је и да институција председника Српске, треба да остане у капацитету у којем је тренутно.

        Лидер СНСД је навео да Игор Радојичић треба да пронесе изборну славу читавог СНСД-а, а не само у својој изборној јединици.

        „Верујем да СНСД има право да очекује изборну победу. О противницима нећемо да говоримо, јер они најбоље говоре за себе“, казао је Додик.

         „Желимо сигурну будућност, идемо на победу за РС“, казао је први човек СНСД-а.

        Додик је нагласио да је СНСД опредељен да гради даље Српску до њене самосталности и независности, мир и сарадњу међу народима, не желећи при том да има било какве аспирације према Федерацији БиХ.

         „Ми желимо да афирмишемо право на нашу државу и будућност“, нагласио је Додик.

        Лидер СНСД-а је рекао да неки стално причају о корупцији на овим просторима, као да ње нема у другим државама, док не причају о криминалу зато што у Републици Српској нема криминала и организованих криминалних група, које су уништене.

         „СНСД је одлучан да убудуће брани оно што је створено у Републици Српској, јер је ова странка највише урадила за Српску. Желим да СНСД оствари фер и поштену победу коју нико не може оспорити“, закључио је Додик.

МИЛОРАД ДОДИК, на предизборној конвенцији СНСД у Лакташима

МИЛОРАД ДОДИК, на предизборној конвенцији СНСД у Лакташима

Међународни секретар Савеза независних социјалдемократа Жељка Цвијановић, изјавила је да је сваки човек из Српске важнији од било којег амбасадора.

Она је на данас на Конвенцији СНСД-а пред неколико хиљада окупљених у спортској дворани у Лакташима рекла да ће на предстојећим изборима за члана Председништва БиХ из српског народа победити Младена Иванића.

„Иванића ћу победити управо због лошег искуства које народ има са његовим искуством“, нагласила је Цвијановићева.

Матија Бећковић, српски писац о песник, казао је да је он на Конвенцију у ствари дошао да најави Емира Кустурицу, прослављеног српског режисера који је тражећи место за град пронашао светлу тачку у Вишеграду и уз помоћ председника РС га изградио.

„Тел авив је подигнут на светој земљи, а Андрићград на светом песку“, казао је Бећковић који се при том захвалио онима који су га изградили.

Емир Кустурица, говорећи о тамном вилајету, казао је да је управо Милорад Додик у њега убацио рефлекторе и обасјао га.

„Само он је у стању да нам укључи светло и његова победа би била наставак свих добри дела које је он учинио. У свету нема политичара који је свом народу направио веће услуге“, казао је Кустурица.

Независне

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *