Вијести, Регион

Кустурица добио спор против „Е-новина“ и тврди да оне могу кренути у „рушење Србије“

„ИЗДРНДАНИ НОВИНАРИ КОЈИ СУ СЕ УПРЕГЛИ У КОЧИЈУ РУШИТЕЉА СРБИЈЕ“

      ПРЕСУДА Апелационог суда у Београду у случају „Е-новине“ је тријумф правде и тријумф закона у исто време, рекао је режисер Емир Кустурица.

       „Није чест случај у Србији да ово двоје побиједе истовремено. Јер, правда и закон нису исто, мада, многи верују обрнуто. Тако се млади људи залећу, па се у име правде праве законске грешке.

      Овде нису били у питању млади људи, већ издрндани новинари који су се упрегли у кочију рушитеља Србије, рекао је Кустурица за „Искру“, коментаришући пресуду којом је Апелациони суд у Београду утврдио да су „Е-новине“ својим текстовима повредиле част и углед овог режисера.

      Апелациони суд је пресудама од 20. и 16. јануара ове године оценио да су „Е-новине“ и њихов новинар Петар Луковић повредиле част и углед редитеља Емира Кустурице и обавезао их да му исплате 396.800 динара (око 3.200 евра) одштете.

       „Пошто су кукали да немају пара, а у њиховој причи било је потпуно нормално да некога прогласе убицом, сарадником обавештајне службе, уверени да ће за то да прођу некажњено, веома је важно да је процес добијен и да ће новац чика Пере Луковића отићи деци којој сам га наменио“, каже Кустурица, подсетивши да ће новац од одштете уплатити Дому за децу и омладину ометену у развоју у Сремчици.

      Кустурица је нагласио да је опасно то што су „Е-новине“ добиле спонзоре и сада могу да крену у концепт рушења Србије, да одаберу 100 личности из свих сфера јавног, културног, научног живота и да, хипотетички, сруше Србију.

Емир Кустурица

Емир Кустурица

„Пошто имају новца, од неког спонзора, они могу да пљују, губе процесе, као и богати гост ресторана који извади новац и плати све рачуне. То је оно што следи и што је опасно. Убеђен сам да ће држава Србија наћи начина да себе заштити од овакве хипотетичке могућности“, каже Кустурица.

Срна

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *