Вијести, Регион

КУСТУРИЦА: Да су се Принцип и Андрић држали као садашња опозиција – не би нас било!

ПРЕДИЗБОРНИ СКУП КОАЛИЦИЈЕ ОКО СНСД И ДОДИКА У ВИШЕГРАДУ

  •  Срби више не смеју да праве грешке и овај пут ће или да изграде властиту државу или ће бити асимилирани – упозорио је Милорад Додик у Вишеграду
  •  Емир Кустурица на скупу рекао да је позивао представнике СДС-а на прославу Видовдана, затим на свечано отварање споменика Андрићу и Петру Другом Петровићу Његошу, али да се нису одазвали. „Нису смели да дођу, јер су се бојали Бакира Изетбеговића који је за Андрића рекао да је `фратарско копиле` које не воли Босну. Још једном вам кажем, имате Додика и гласајте за њега!“, поручио је Кустурица

         КАНДИДАТ коалиције СНСД-ДНС-СП за председника Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Вишеграду враћена нада за бољи живот, захваљујући прослављеном режисеру Емиру Кустурици и да је поносан на све што је овде створено.

         „Захваљујући Кустурици, зауставили смо негативне конотације и успели да изградимо Андрићград, који враћа наду у овај град. Вишеград може постати значајан и огроман историјски пројекат у свету“, рекао је Додик на предизборном скупу у Вишеграду.

Додик, који је и лидер СНСД-а, истакао је да је највиша вредност једног народа да направи своју државу, те нагласио да то могу да учине само велики народи који су у стању да сачувају свој идентитет.

         „Држава мора да има институције, а институције реализују пројекте који обезбеђују добар живот грађана. СНСД је Републици Српској обезбедио стабилност и она је то била све ове године“, рекао је Додик.

         Он је нагласио да су Срби народ који је често побеђивао и губио. „Људи које бирате морају бити одговорни. Наш начин живота није против живота других. Срби више не смеју да праве грешке и овај пут ће или да изграде властиту државу или ће бити асимилирани. Наше политике морају бити јасне“, поручио је Додик.

         Према његовим речима, Република Српска тражи нова радна места и нову социјалну сигурност.

         „Данас имамо два велика пријатеља: Русију и Израел. Русија и председник Владимир Путин нас све време бране, стоје иза нас и гаранција су наше стабилности. Велики Владимир Путин зна за Андрићград зато што га је градио Емир Кустурица“, истакао је Додик.

         Он је поручио окупљенима да они 12. октобра одлучују и да никада неће одустати од Вишеграда.
„Политика мора да буде јасна, одређена и да одлуке буду добре, како бисмо могли да развијамо оно што смо почели. Република Српска је стабилна и она таква мора да остане“, нагласио је Додик.

Председник Републике Српске Милорад Додик

Председник Републике Српске Милорад Додик

Идејни творац Андићграда навео је да је позивао представнике СДС-а на прославу Видовдана, затим на свечано отварање споменика Андрићу и Петру Другом Петровићу Његошу, али да се нису одазвали.

Кустурица позвао је грађане да гласају за СНСД, Додика и Цвијановићеву, јер само они могу да сачувају слободу и Републику Српску.

„Пред вама је 12. октобра избор између лажи и истине, између слободе и неслободе, између благодети живота и неимаштине, између Јужног тока и његових противник“, рекао је Кустурица.

„Андрићград је погрешна мета за рушење Милорада Додика и СНСД-а! Андрићград је сјединио наше културе. Само СНСД, Жељка и Додик могу да сачувају слободу и Републику Српску! Питам се како би изгледала данас историја да су се Гаврило Принцип и Андрић понашали како се понаша данашња опозиција. У том случају нас не би било“, сматра Кустурица.

„Нису смели да дођу, јер су се бојали Бакира Изетбеговића који је за Андрића рекао да је `фратарско копиле`’ које не воли Босну. Још једном вам кажем, имате Додика и гласајте за њега!“, поручио је Кустурица.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *