Вијести, Регион

КУСТУРИЦА: Босић жели да руши Српску

КУСТУРИЦА: Босић жели да буде део међународног пројекта рушења Српске

ОДБАЦИО ОЦЕНЕ ЛИДЕРА СДС ПОВОДОМ КОШТУНИЧИНОГ ДОЛАСКА У АНДРИЋГРАД

ИДЕЈНИ творац Андрићграда Емир Кустурица оценио је да председник СДС-а Младен Босић очигледно жели да постане део међународног аранжмана за рушење Републике Српске.

„Како другачије тумачити његове неистините тврдње о Андрићграду, заједничком пројекту Србије и Републике Српске, кога назива мојим приватним поседом”, запитао је Кустурица.

Коментаришући тврдње СДС-а да се председник Српске Милорад Додик поново меша у изборни процес у Србији, „што потврђује и његов састанак са лидером ДСС-а Војиславом Коштуницом у Андрићграду„, који је СДС назвао „приватним пројектом Кустурице који финансирају грађани Српске„, прослављени српски режисер је рекао да су у Андрићград сви добродошли, „и пре и после избора”.

„Добар домаћин не може да одређује када неко треба и може да дође у Андрићев институт”, рекао је за Б92 Кустурица, директор овог института који се последњих месеци бави прикупљањем и промоцијом необјављених докумената о Првом светском рату.

emir_kusturica_text_4

Он подсећа да је Босић, који је на састанку код првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића у Београду, коме је присуствовао и Додик, обећао да неће рушити легитимну власт на улици, одмах по повратку у Бањалуку тражио ванредне изборе.

„Тим потезом сам покушава да руши интегритет Вучића, за шта оптужује Додика, Коштуницу и Андрићев институт”, закључио је Кустурица.

Извор: Факти

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *