Вијести, Регион

Коштуницу и Тадића је обезбеђивао Кфор, а Вучића ће – шиптарски специјалци

ПРЕМИЈЕР ЋЕ ОТВОРИТИ ОНО ШТО СУ ФИНАНСИРАЛИ ШИПТАРИ – ПОРОДИЛИШТЕ И СПОМЕНИК КРАЉУ МИЛУТИНУ

  • Споменик краљу Милутину у шиптарској општини Грачаница је увреда за династију Немањића јер су њени владари током ширили српску државу за разлику од Александра Вучића који се Бриселским споразумом одрекао Косова и Метохије и сузио српски етнички простор

         ПОСЕТА председника Владе Србије Александра Вучића Косову и Метохији све више поприма карактер међудржавне посете. Прво, зато што је дозволу за боравак у јужној српској покрајини званично затражио и добио од сепаратистичке владе Косова, а друго што га обезбеђују специјалне снаге косовске полиције настале на темељу некадашње ОВК. Раније посете српских званичника, примера ради – Коштунице и Тадића, обезбеђивале су искључиво снаге КФОР-а.

         Програм боравка предвиђа отварање породилишта у селу Пасјане општина Гњилане које треба да одраде председник Владе Србије Александар Вучић и министар здравља Србије Златибор Лончар. То не би било ништа чудно да објекат није финансирала влада Хашима Тачија или „господина Тачија“ како воли да каже премијер Србије. Још је необичније је да породилиште нема операциону салу тако да је то породилиште велики ризик за компликоване порођаје. Представнике Владе Србије та чињеница много и не брине, имајући у виду да отварање овог објекта има више маркетиншки него стварни значај.

         Председник Владе Србије током своје посете такође треба да открије споменик краљу Милутину у Грачаници.

         Са националне позиције то је увреда за династију Немањића јер су они током своје владавине ширили српску државу за разлику од Александра Вучића који се Бриселским споразумом одрекао Косова и Метохије и сузио српски етнички простор.

         Мошти краља Милутина налазе се у његовој задужбини у Софији тадашњој Сердики која је улазила у састав државе краља Милутина. И овде је, гле парадокса, споменик финансирала шиптарска општина Грачаница која је на буџету сепаратистичке владе у Приштини.

         Председник Владе Србије изгледа има манир да отвара објекте које не гради Влада Србије већ неко други, као што се то десило и приликом градње кућа у поплављеном Обреновцу које су градили Уједињени Арапски Емирати.

         Посета председника Владе Србије за Србе на Косову и Метохији има дубоко етичко и морално становиште. Ово стога јер се ради о главном креатору Бриселског споразума којим је Србија укинула све своје државне институције на Косову и Метохији чиме је фактички укинула саму себе и тиме признала независност Косова и Метохије. За сада де факто, де јуре нормално следи касније.

Коштуницу и Тадића је обезбеђивао Кфор, а Вучића ће – шиптарски специјалци

Коштуницу и Тадића је обезбеђивао Кфор, а Вучића ће – шиптарски специјалци

Оно правило које влада у криминалистици изгледа да се потврђује. Убица се увек враћа на место злочина а издајник на простор који издаје.

(саопштење Покрајинског одбора ДСС за Косово и Метохију)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *