Вијести, Регион

Ко то тамо пева?

Бранко Драгаш: Санкције

Увођење санкција представља потпуно немоћ међународне политике. Санкције се уводе као сурова казна непослушнима. Режим у Вашингтону одлучује коме ће да уведе санкције. Овога пута је на реду Русија. Светски жандарм кажњава све непокорне државе и народе. Објашњење је увек исто : САД штити своје националне интересе. Какве националне интересе САД има у Ираку, Авганистану, Ирану, Сирији, Украјини, Србији, арапском свету и афричким државама?

Олигархија Беле куће, Пентагона и Вол Стрита покреће санкције, ратове и ваздушне интервенције да би заштитила америчке интересе по свету. Како то? Испада да САД има интересе на читавој планети. Као да смо сви ми њихово приватно власништво. Нико ништа не може да уради без знања Вашингтона. Ако,ипак, уради, онда наноси штете националним интересима САД, нарушава демократију, угрожава људска права и Пентагон добија одрешено оружје да интервенише. Бомбама са осиромашеним уранијумом НАТО зликовци уводе демократију у непослушне државе.

Нови светски поредак је успостављен тако да одговара само међународној олигархији. Они сматрају да је планета њихово приватно власништво и да имају право да заштите своје интересе. Нафта у Ираку не припада ирачком народу, него читавом свету. Тим светом управља Империја, дакле, припада Вашингтону. Оптужен је Садам да има биолошко оружје, да може да направи атомску бомбу, да је светски терориста и тако стављен на одстрел. Све је измишљено да би се интервенисало у Ираку и да би нафтни бизнис прешао у руке Халибартон компаније, чији је сувласник амерички потпредседник Дик Чејни. Тако је покрадено из Ирака стотине милијарди долара.

Авганистан је окупиран да би се производња опијума ставила под контролу. Након уласка америчких трупа производња опијата је десет пута увећана. Контролу над наркотицима врши ЦИА. Они су главни нарко дилери. Они измишљају и локалне нарко босове, комичне ликове – Космајца и Шарића, који им требају као покриће за њихов криминал. На крају, жртвују те ликове, потроше их како би поново стварали неке нове. Из трговине наркотицима ЦИА финансира невладине организације које раде на урушавању националних држава и националног идентитета. Финансирају државне ударе, локалне медије И политичаре који раде за њих. Политички издајници раде против интереса сопствене државе и народа.

Зато их агенти ЦИА доводе на власт. Они који неће да слушају се политички смене, или ликвидирају. Гадафи није разумео шта се спрема. Потпуно је промашио тему. Уместо да послуша савете добронамерних пријатеља, он је остао тврдоглав у својој самоубилачкој политици. Убили су га као бесног пса пред камерама. Тако су показали свим политичарима на свету шта ће им се догодити, ако не буду сарађивали.

Велики Брат смишља велике преваре само да би остварио своје паклене планове. Рушење Светског трговинског центра у Њујорку је смишљено, и све изрежирано, како би се извукао војни буџет за Пентагон и почеле интервенције по свету. Нападају се све земље које не пристају на уцене Великог Брата. Тако је дошло време да се нападне и Русија. Бизмарк је писао да је најбољи начин да се нападне Русија кроз побуну Украјине. Германи су идеално смислили превару да гурну Словене на Словене.

Доведени су неонацисти на власт у Кијеву. Вашингтон им је пружио материјалну и војну подршку. Руси на истоку су се побунили. Велики Брат је то испланирао. Када почне убијање Руса у Украјини, мораће се умешати Русија. Тада ће Вашингтон да гурне у рат са Русијом европске народе. Вашингтону то одговара, јер ће се рат водити на подручју Европе и трошиће се велика војна средства, што ће покренути америчку индустрију. Тако је већ било у два светска рата, када је Америка постала најмоћнија светска сила. Зашто се то тако не би поновило? ЕУ ће гурнути у рат словенске народе.

Прави циљ су руска природна богатства. Злокобна вештица Мерли Олбрајт је својевремено изјавила да природна богатства у Русији не могу да припадну само Русији, него да морају да припадну читавом свету. Наравно, америчка природна богатства припадају само САД. Циљеве новог светског рата имамо. Империја у растројству хоће да сва природна богатства стави под контролу својих мултинационалник корпорација. Мотиви за избијање рата су различити : заштита демократије, грађанске слободе, права мањина, или некакве друге спиноване лажи управљача света. Све ће измислити само да остваре своје циљеве.

Макијавелистички су спремни да изазову Трећи светски рат, само да спрече грађански рат у САД-у, јер толико штампање долара без покрића је довело Америку у банкрот. Неко сада мора да плати цену тог банкрота. Ко? Амерички грађани траже кривца у Великом Брату. А Велики Брат тражи кривца у другим народима. Сада су на реду Руси. Тачније, Путин. Кога сатанизују као највећег светског терористу. Исто су то радили са Милошевићем. Иста зликовачка матрица. Насловне странице лондонских таблоида подсећају на Гебелсову пропаганду. Лично оптужују Путина да је убио децу у малезијском авиону. То је непримерена пропаганда. Замислите када би руски медији директно Обаму оптужили да је убио децу у Гази? Да ли је то цивилизовано?

Велики Барт је изгубио разум. Грогиран је неуспесима у Сирији и Украјини. Сада срља. По сваку цену хоће да казни Русију. Наређује да се уведу санкције. Санкције нигде нису успеле. Санкције само поскупљују бизнис. Омогућавају мешетарима да много зарађују. Тога су свесне европске компаније, које се отворено противе санкцијама. Мерцедес је рекао да неће Русији да уведе санкције, јер тренутно има највећу продају на руском тржишту. Аустрија је већ потписала гасни уговора са руским компанијама. Изјавили су да их политика Брисела не занима, и да они бране своје националне интересе. Слично је урадила и Мађарска. Спремају се Италија, Француска и Шпанија. Европа се буни против америчке изолационе политике. Каубоји са Дивљег запада су узјахали погрешног коња. Европа више не може да води америчку политику.

Уколико жели да опстане и да заустави све негативне тенденције у свом друштву, Европа мора да промени своју политику. Европа мора да се одрекне Брисела и да ту нацистичку политику ЕУ одбаци. Европа мора да изгради нову европску политику, која ће се базирати на самосталности националних држава и неговању различитих европских националних идентитета. Европа треба да се претвори у федерацију европских држава. То је једини начин да Европа доживи свој друштвени преображај. У таквој Европи треба да живимо. Европљани траже Европу по својој мери.

Србија је европска држава. Србија је колевка културе Европе. Срби су древни европски народи. Ми смо овде поникли. Нисмо се доселили, него смо изникли. Србија треба да се укључи у борбу за Нову Европу. Србија не сме да уђе у ЕУ. Србија не сме да уведе санкције Русији. То је супротно нашим националним интересима. Србија треба да пронађе у Европи националне снаге , које се противе Бриселу, и које се боре за Нову Европу. То су наши природни савезници. Са њима треба да правимо планове за европску будућност. Русија мора да буде у Новој Европи.

Србија је на прекретници. Режим је уцењен. Велики Брат их је довео на власт. Сада им заврћу руку. То је почетак. Издајнике нико не воли. Онај ко једном изда, тај је увек спреман на издају. Режим је добио ултиматум. Мора да уведе санкције Русији. Морају своју политику да усагласе са политиком ЕУ. То је услов око кога нема преговора. Апсолутну власт која је додељена режиму је испланирана. Сада су рачуни дошли на наплату. Неки режимски аналитичари се чуде зашто заврћу руку Аци Драмосеру? Морају! То је он изабрао. Пристао је на њихове услове. Пристао је да га доведу на власт у нерегуларном изборном процесу. Обезбедили су му да буде господар Србије. Уложили су у њега. Заштитили га. Сада траже да се њихова инвестиција исплати. Траже реализацију. Траже повраћај уложених средстава и велику зараду. Они ништа не раде без велике зараде. То што је самоубиство за Србију ако уведемо санкције Русији, то крсташе не занима. Они гледају само своје личне интересе. Потребно је што већи број држава да уведе бесмислене санкције Русији. Потребно је да што више словенских народа буде у сукобу са Русијом. План је паклено подао.

Ако дође у Украјини до рата са Русима, онда треба да гину словенска најамничка војска. Чеси, Пољаци, Словаци, Хрвати и Украјинци су већ регрутовани. Сада им требамо ми, Срби. Треба Србе извести из руског загрљаја. Режим је добио наредбу која се не сме одбити. Улазимо у опасне историјске сукобе цивилизација. Заслепљени и уцењени режим следиће наредбе из Брисела и Вашингтона.

Већинско опредељење народа је да се не уводе санкције Русији. Народ је проруски оријентисан. Историјска сећања се не могу избрисати. Крсташи су нас увек освајали, сматрајући да смо нижа раса. Убијали су систематски, пљачкали, понижавали, претварали у робове и продавали.

Руси никада такви нису били према нама. Србија није руска губернија. Срби нису Руси. Ми смо њихов старији брат. Разликујемо се тачно онолико колико смо слични. Србима је пресудно важно у данашњим историјским догађајима да зауставимо даље уништавање Србије. То је једино могуће ако Русија постане империја. Тада се успоставља равнотежа моћи. САД-е више не може да изиграва дивљег и бахатог светског полицајца. Србија је на историјског прекретница. Не смемо да погрешимо. Много смо у прошлости грешили. Увек на своју штету. Нарочито у XX веку. Непромишљено смо бирали погрешну страну. Морамо да направимо тачне калкулације и да изаберемо страну где можемо да остваримо своје националне интересе. Та страна се данас налази на Истоку. Тамо је нова животна енергија.

Запад је уморан. Погрешан избор смера цивилизације га је довео у морални и финансијски банкрот. Западна цивилизација мора да пронађе поново себе. Зато је потребно да се развије идеја о Новој Европи. Ми, Срби, можемо много да помогнемо обликовању те идеје. Ми живимо између Истока и Запада. У нама су се спојиле многе цивилизације. Али, то не значи да ми можемо да помиримо Русију и САД, како то трабуња режим. Ми нисмо та копча. Друга Тита више нема. Узјава Драмосера на ЦНН-у да је Србија гарант светског мира је шизофрено лудило. Он тврди да ми нисмо део проблема у Гази и Украјини, него смо део решења, јер се бавимо финансијском консолидацијом. То ће довести до стабилизације односа у регији и свету. Невероватно је какве будалаштине прича Аца Драмосер. Он је наш српски Краљ Иби. Његово лудило је прелазно. Читава влада и врх његове странке су полудели. Пијани и распојасани Дачић је шенлучио у аутобусу. Све са томпусом, који му стоји као Неверном Томи универзитетска диплома.

Ко то тамо пева?

Ко то тамо пева?

Ко то тамо пева? Режим је у трансу. Не може нам нико ништа, јачи смо од судбине! Певају и Какаљинку. Људи страдају у Украјини, док се режим зајебава и спрда. Рачун на наплату долази на јесен. Лето пролази. Ништа нису урадили за пострадале у поплавама. Зима се приближава. Све цене расту, дугови расту. У јулу смо се задужили нових триста милиона евра. Милијарда долара је од Арапа легла. Зашто се задужујете, ако су вам паре легле. Фискални савет предлаже смањење плата и пензија 15%. Топло-хладно! Игра без граница. Постаје све занимљивије. Систем пуца на све стране.

Стиже социјални цунами.

Извор: Бранко Драгаш

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *