Вијести, Регион

Кирби убеђује Србију да има добру и озбиљну војску

      СРБИЈИ се пружају нове могућности за наставак и унапређивање сарадње са НАТО у оквиру индивидуалног акционог плана који би требало да буде потписан у марту, изјавио је данас амерички амбасадор у Србији Мајкл Кирби.

А ЊЕГОВА ЗЕМЉА СЕ ВЕЋ 15 ГОДИНА ТРУДИ ДА СРБИЈА БУДЕ ФАКТИЧКИ РАЗОРУЖАНА

        На предавању студентима факултета „Фимек” при Универзитету Привредна академија у Новом Саду о новој фази програма Партнерство за мир, Кирби је подсетио да је тај индивидуални акциони план договорен у јануару и напоменуо да би требало да буде потписан идућег месеца.

        У том плану не говори се само о томе да се мировне мисије широм света односе само на војску, него постоје и сегменти који се односе на политику, економију и друге области, рекао је Кирби новинарима.

        Он је напоменуо да је у тај план укључено, пре свега, наше Министарство одбране, али и Министарство иностраних послова и МУП, посебно онај његов део који се бави реаговањима у кризним ситуацијама, попут природних катастрофа.

        Кирби је напоменуо да је Србија последњих неколико година постала знатно активнија у мировним мисијама и додао да, иако те мисије нису директно повезане са НАТО-ом, оне користе исте стандарде.

Амерички амбасадор у Србији Мајкл Кирби

Амерички амбасадор у Србији Мајкл Кирби

„Србија има добру и озбиљну војску и логично је да жели да сарађује са онима који су на истом нивоу, да побољша и унапређује своју војску и зато је НАТО добар као неко ко може да буде партнер”, рекао је Кирби.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *