Вијести, Регион

„Карикатуристе у Паризу нису побили муслимани већ они који су карикатуре наручили“

ПРОТЕСТ НЕКОЛИКО ХИЉАДА МУСЛИМАНА У НОВОМ ПАЗАРУ ЗБОГ КАРИКАТУРА У „ШАРЛИ ЕБДО”

  • Главни имама Новог Пазара Ирфан МАЛИЋ: „За атентат у Паризу су криви они који су наручили карикатуре, јер су тиме увредили милијарду и по муслимана у свету, па ако су двојица или тројица реаговала непримерено осудите их, али не кривите ислам и све муслимане. Уколико то урадите, довешћете себе у проблем, јер то у Европи неће проћи лако као 11. септембар у Америци”

        ГЛАВНИ имам Новог Пазара Ирфан Малић оценио је у петак у Новом Пазару, на протесту због објављивања карикатура пророка Мухамеда, да за убиства карикатуриста у Паризу нису криви муслимани, већ они који су наручили карикатуре.

        Малић је пред неколико хиљада људи казао да убиства карикатуриста листа „Шарли Ебдо” нису тероризам, већ атентат, као и да ислам нема везе са тероризмом.

        Неколико хиљада Новопазараца протестовало је у центру града због објављивања карикатура пророка Мухамеда у француском недељнику „Шарли Ебдо”, али и у другим медијима.

        Скуп је протекао мирно, без инцидената, а окупљени нису истицали никакве пароле, нити су, осим транспарента на којем је писало „Muhammed s.a.w.s.”, носили друга обележја.

        „За атентат у Паризу су криви они који су наручили карикатуре, јер су тиме увредили милијарду и по муслимана у свету, па ако су двојица или тројица реаговала непримерено осудите их, али не кривите ислам и све муслимане. Уколико то урадите, довешћете себе у проблем, јер то у Европи неће проћи лако као 11. септембар у Америци”, изјавио је Малић.

Карикатуристе у Паризу нису побили муслимани већ они који су карикатуре наручили

Карикатуристе у Паризу нису побили муслимани већ они који су карикатуре наручили

Он је рекао да су муслимани у Новом Пазару имали моралну обавезу да на овај начин изразе протест због „блаћења и каљања посланика Мухамеда и да му тако покажу да га воле”.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *