Вијести, Регион

Јоханес Хан: Србија мора увести ограничења у односима са Русијом

УСКЛАЂИВАЊЕ И СПОЉНЕ И БЕЗБЕДНОСНЕ ПОЛИТИКЕ, А И СА ЊИМА ПОВЕЗАНИХ ПРАВНИХ АКАТА

        КОМЕСАР Европске уније Јоханес Хан – одговарајући на питање посланика европског парламента Урмаса Паета – изјавио је да је и Србија дужна да уведе ограничења у односима са Русијом и да их усклади са мерама ЕУ.

        Хан је притом нагласио да ЕУ рачуна да ће Србија, на свом путу ка Унији, ускладити своје правне акте са актима ЕУ. Притом је подвукао да се усклађивање такође тиче заједничке спољне политике и политике безбедности и са њима повезаних правних аката.

Комесар Европске уније Јоханес Хан

Комесар Европске уније Јоханес Хан

Указао је посланицима да ће усклађеност мера Србије са мерама ЕУ бити проверавана у 31. поглављу преговора под називом „Спољна политика, политика безбедности и одбране”.

Образлажући сопствени захтев, Пает је истакао да свака земља-кандидат за чланство у ЕУ, па и Србија, мора поштовати вредности Европске уније, а политика Србије према Русији се „разликује од политике ЕУ”.

„Србија се није прикључила санкцијама ЕУ против Русије због кризе у Украјини. Осим овога, указао је Пает, Србија је средином децембра прошле године са Русијом организовала заједничку војну вежбу поред граница Хрватске која је чланица и ЕУ и NATO”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *