Вијести, Регион

Јефтини трикови Вучића?

ШТА ГОД УРАДИМО ПОВОДОМ ШЕШЕЉА – НЕЋЕ БИТИ НЕМОРАЛНО КАО ПОЛИТИЧКЕ ОДЛУКЕ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА

  • Изгледа да је неко, негде, погрешно израчунао да је Војислав Шешељ фактор који може да уздрма мене и Владу Србије, па је, у складу с тим, почео да га користи као страшило из кутије
  • Кад им се не свиђа ово што Србија ради, што има свој став, што неће на дугме да уводи санкције, што хоће са свима да буде пријатељ, а не непријатељ – они Шешеља пусте из кутије: и чекају да се ми престравимо
  • Када им се чекање одужи, а ми наставимо да, без страха, спроводимо суверену политику, када само изађем и кажем да нећемо заборавити, никада, ниједну од жртава НАТО бомбардовања – они га враћају у кутију и опет чекају да ми умремо од страха
  • Немам намеру да будем препрека Србији. Ни на њеном путу ка Европи, нити у односима са светом. И ако неко мисли да сам ја препрека, нека само то јасно саопшти, не мора да се служи јефтиним триковима
  • Нека престану да се крију иза кутија, и у кутијама, већ да изађу пред грађане Србије и кажу шта хоће од њих. И нека се не плаше одговора. Србија, и то смо показали пре неки дан, обележавајући годишњицу бомбардовања, и сећајући се жртава, зна да прашта. Опростиће им Србија и многа друга дела, јер ми знамо где је наша будућност

         СВАКА одлука коју будемо доносили, а она неће бити неморална као све политичке одлуке Хашког трибунала, имаће за циљ само једно -очување стабилности у нашој Србији и ништа више, пише у ауторском тексту за Политику председник Владе Србије Александар Вучић, поводом одлуке Хашког трибунала да врати лидера радикала у Хаг.

         „Овако или онако, Србија има само једну, велику и важну обавезу, а то је да очува стабилност, обезбеди наставак економских реформи и поштовање политичких слобода”, нагласио је Вучић.

         „Пре само неколико месеци, многи којима се није допао изборни резултат, као ни политичка доминација Српске напредне странке, кренули су у жестоку кампању ширења страха од Шешељевог повратка из Хага.

         Говорили су, нагласио је премијер:

         „Напустићете владу чим слети на аеродром. Изгледа да је неко, негде, погрешно израчунао да је Војислав Шешељ фактор који може да уздрма мене и Владу Србије, па је, у складу с тим, почео да га користи као страшило из кутије”.

         Кад им се не свиђа то што Србија ради, што има свој став, што неће на дугме да уводи санкције, што хоће са свима да буде пријатељ, а не непријатељ – они га пусте из кутије: и чекају да се ми престравимо. Када им се чекање одужи, а ми наставимо да, без страха, спроводимо суверену политику, када само изађем и кажем да нећемо заборавити, никада, ниједну од жртава НАТО бомбардовања – они га враћају у кутију и опет чекају да ми умремо од страха, наставља Вучић.

         Нема ту ни права, ни правде, а нема нажалост ни Војислава Шешеља. Има само погрешних покушаја да се казни Влада Србије и њена политика, оценио је Вучић.

         „Кажем погрешних, зато што сам, одавно, отворено рекао да немам намеру да будем препрека Србији. Ни на њеном путу као Европи, нити у односима са светом. И ако неко мисли да сам ја препрека, нека само то јасно саопшти, не мора да се служи јефтиним триковима”, пише у ауторском тексту премијер Србије.

         Додаје да баш као што нема потреба да се, двадесет година после рата и злочина, од чијег расветљавања је баш Србија најмање бежала, још не зна ни ко је за њих крив ни коју казну треба да плати, него се суђења и оптужени користе да би се неко плашио и уцењивао.

         „То, на крају, нису заслужиле ни жртве. Нама је, на целом Балкану, после свега што смо доживели, потребна политика отворених карата, јасна и недвосмислена и управо такву политику имамо намеру и да спроводимо. Она је наша легитимација и могу свакоме, у сваком тренутку, да је покажем без икаквог страха”.

А.В. о Шешељу

А.В. о Шешељу

Према његовим речима, нема разлога да је крије, нити да се крије иза било кога, пошто је добио на изборима.

„Зато, данас, могу мирно да поручим и другима да престану да се крију иза кутија, и у кутијама, већ да изађу пред грађане Србије и кажу шта хоће од њих. И нека се не плаше одговора. Србија, и то смо показали пре неки дан, обележавајући годишњицу бомбардовања, и сећајући се жртава, зна да прашта. Опростиће им Србија и многа друга дела, јер ми знамо где је наша будућност”, поручио је премијер.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *