Вијести, Регион

ЈАКШИЋ: Албанци су 12 гoдинa бojкoтoвaли свe избoрe Србиjе – мoжeмo и ми њихове

ФУНКЦИОНЕР ДСС ИЗ К. МИТРОВИЦЕ: ДРЖАЊЕ СРПСКЕ ЛИСТЕ – ОДРАЗ НЕОЗБИЉНЕ ПОЛИТИКЕ

         ОДУСТАЈАЊЕ Српске листе од изборне кампање за предстојеће косовске парламентарне изборе 8. јуна је одраз неозбиљне политике коју власт у Београду води по питању Косова од 2012. године, рекао је данас функционер Демократске странке Србије из Косовске Митровице Марко Јакшић.

         Јакшић је казао да Српска листа најављеним бојкотом изборне кампање покушава да стекне „ситне“ политичке поене међу Србима.

         „Током локалних избора на Космету, који су одржани у новембру прошле године, јасно се видело са колико страсти је држава Србија приморала косметске Србе да изађу на те изборе. Сада тим бојкотом покушавају да добију неке привилегије, а пристаће на све што буду тражили Брисел и Приштина“, рекао је Јакшић.

         Он је истакао да не верује да ће косметски Срби организовано бојкотовати изборе који су заказани за 8. јун.

         „Власти у Београду, Приштини и Бриселу су се договориле да кажу како је, независно од стварних резултата, на те изборе изашло бар 25 одсто косметских Срба. Њима није важно колико ће Срба стварно гласати 8. јуна већ да се у гласачке кутије убаци много листића које ће сами пребројавати“, казао је Јакшић.

         Он је поновио да је покрајински одбор ДСС-а позвао Србе да не гласају на изборима „такозване државе Косово“, изразивши и очекивање да ће сличан став заузети и друге „патриотске“ странке.

         „Ако су Албанци 12 година бојкотовали све изборе које је држава Србија спроводила у јужној покрајини, можемо и ми да бојкотујемо изборе такозване државе Косово“, рекао је Јакшић.

Функционер Демократске странке Србије из Косовске Митровице Марко Јакшић

Функционер Демократске странке Србије из Косовске Митровице Марко Јакшић

Српска листа јуче је саопштила да замрзава изборну кампању јер власти у Приштини, преко Централне изборне комисије, покушавају да измене саставе бирачких одбора, подигну цензус за мањинске листе и наметну симболе државности Косова на гласачким листићима.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *