Вијести, Регион

Јахјага у Урошевцу позвала Шиптаре да не беже на Запад

ПОРУЧИЛА ИМ ДА „КОСОВО НЕМА ГРАЂАНЕ ЗА ГУБЉЕЊЕ”, АЛИ ИМ ПОНУДИЛА САМО – ФРАЗЕ

         ПРЕДСЕДНИЦА Косова Атифете Јахјага поручила је у петак у Урошевцу грађанима који желе да напусте земљу да су потребни Косову, да одлазак није решење и да власт ради на решавању проблема радећи на изградњи и напретку земље.

         Јахјага је посетила Урошевац, а пре тога и Вучитрн и разговарала са становништвом како би се предупредили све учесталији илегални одласци у иностранство.

         После сусрета са председником Урошевца Мухаремом Сварчом, Јахјага је разговарала са грађанима како би се упознала са њиховим проблемима, невољама које имају и била уз њих.

         „Дошла сам овде да разговарам са вама, да разговарамо о вашим невољама, о свим бригама које имате. Ваша главна брига јесте она коју сви ми заједно осећамо, да Косово није оно што смо након окончања рата и након проглашења независности желели да буде”, рекла је Јахјага.

         Јахјага је поручила да Косово нема грађане за губљење.

         „Ми немамо грађане за губљење, они су нам потребни. Желимо да заједно учествујемо у изградњи наше државе. Још имамо много посла да урадимо. Морамо се суочавати и заједнички проналазити решење за сва питања”, рекла је председница Косова.

Председница Косова Атифете Јахјага

Председница Косова Атифете Јахјага

У последња два месеца са Косова је у западноевропске земље илегално отишло више десетина хиљада грађана.

(Бета)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *