Вијести, Регион

Ивица Дачић би признао Косово кад би био сигуран да нових услова за улазак у ЕУ неће бити

„ЕВРОПСКА УНИЈА НИЈЕ СИГУРНА НИ ШТА ЋЕ СА СОБОМ НИ ШТА ЋЕ СА НАМА”

         ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да постоји могућност да Србија „полети да призна Косово”, убеђена да је то услов за њен пријем у Европску унију.

         Дачић је за дневник „Данас” од понедељка рекао да је Србији доста условљавања на путу европских интеграција и да је сада ситуација таква да „прихватамо или одбијамо нешто што нико од нас званично не тражи”.

         „То за нас, опет, не значи ништа друго него знак да може да нам се догоди чак и то што сам рекао: да ми полетимо да признамо Косово, убеђени да је то услов, а да нам онда неко каже: извините, али услов је било нешто друго”, рекао је он.

         Министар је оценио да Европска унија „није сигурна ни шта ће са собом, ни шта би са нама”.

         Дачић је казао и да не очекује да због учешћа Војске Србије на паради у Москви, 9. маја, држава има веће проблеме него сада, јер „ми не шаљемо војску ни на Крим, ни у Донбас, нити имамо намеру да било шта слично радимо, него на параду којом се обележава победа над фашизмом”.

Ивица Дачић: Србија се приближава „одавно” НАТО-у, као озбиљан и одговоран партнер.

Ивица Дачић: Србија се приближава „одавно” НАТО-у, као озбиљан и одговоран партнер.

Упитан да ли се потписивањем Индивидуалног партнерског акционог плана (ИПАП) са НАТО, Србија приближава алијанси, рекао је да се Србија приближава „одавно”, али не као потенцијални члан, него озбиљан и одговоран партнер.

(Бета)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *