Вијести, Регион

Истрага против Човића и још петорице због сумње да су присвојили новац за расељене са КиМ

СТАНОВИ НИСУ ИЗГРАЂЕНИ, У МИТРОВИЧКОМ НАСЕЉУ ЛАМЕЛА ПОСТОЈИ САМО БЕТОНСКА ПЛОЧА КОЈУ ДЕЦА КОРИСТЕ КАО ИГРАЛИШТЕ

        ТУЖИЛАШТВО за организовани криминал покренуло је 25. августа истрагу против бившег шефа Координационог центра за Косово и Метохију Небојше Човића и још пет осумњичених да су незаконито присвојили више од 850 милиона динара, намењених куповини станова и изградњи објеката за расељене са КИМ.

        У саопштењу Тужилаштва се наводи да је његово саслушање започето 5. септембра, а наставак је био планиран за данас.

        Међутим, саслушање данас није одржано због штрајка београдских адвоката. Шести осумњичени није саслушан, јер у овом тренутку није доступан Тужилаштву, наводи се у саопштењу.

        Наредба за спровођење истраге терети шест осумњичених да су у току 2003, 2004. и 2005. године незаконито присвојили више од 850 милиона динара.

        Њима се ставља на терет да су извршили кривична дела „злоупотреба службеног положаја“ и „злоупотреба положаја одговорног лица“.

        До сада је саслушано четворо осумњичених и то А. Р., Б. Р., И. Ш. и Д. К, прецизира се у саопштењу и напомиње да је истрага покренута поводом кривичне пријаве коју је против осумњичених поднело Министарство унутрашњих послова.

        Данашњи „Блиц“ пренео је да су стамбени објекти на Косову требало да буду у насељу Ламела у северној Косовској Митровици и да је план је направљен 2002. године, а уговори потписани 2004. и то са роком изградње од 12 месеци.

Истрага против Човића и још петорице због сумње да су присвојили новац за расељене са КиМ

Истрага против Човића и још петорице због сумње да су присвојили новац за расељене са КиМ

Станови, међутим, нису изграђени, а уместо станова, данас је на локацији предвиђеној за зграде само бетонска плоча коју деца користе као игралиште.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *