Вијести, Регион, Фото и Видео

ИН4С: Не у моје име — Протест против НАТО (4. април 2014.)

Студентска асоцијација мировног покрета „Не у рат — Не у НАТО“ организовала је данас, на платоу испред споменика Светом Петру Цетињском у Подгорици, скуп против учлањења Црне Горе у НАТО, на коме је дигнут глас против агресорске и злочиначке политике тог војног савеза.

Скуп је организован поводом Међународног дана студената, а млади су показали да у Црној Гори и даље има оних који поштују и не заборављају жртве НАТО агресије, односно да не пристају да буду дио тог ратног савеза.
Представник Студентске организације „Не у рат — не у НАТО“ Ђурђина Турковић казала је на отварању скупа да вјерује да је порука окупљања „Не у моје име“ речена „из главе цијелог народа“.

„Срећна сам што смо заједно и то баш на овом мјесту, испод скута нашег великог владике Светог Петра Цетињског. Наш данашњи празник и годишњица оснивања крваве ратне машине је добар дан за ту поруку, али и за повратак студената на мјесто које им је некада припадало у друштву“, навела је она.

Према њеним ријечима, „Не у моје име“ је јасна порука свима који чине немерљиву штету овој држави гурањем у НАТО, али и прање студентског образа, јер смо ћутали свих ових година тираније и режимских подвала.

ИН4С: Не у моје име -- Протест против НАТО (4. април 2014.)

ИН4С: Не у моје име — Протест против НАТО (4. април 2014.)

Не у моје име је извињење грађанима Црне Горе што њена младост није до сада показивала бунт пред неправдом, криминалом, корупцијом и сваком другом невољом која нас је затекла под влашћу овог режима. Криви смо, таман колико и старија генерација која нас није научила духу наших дједова, који су доследно пратили правду, образ, част и вјеру и то по цијену сопственог нестанка“, истакла је Турковић…

Извор: ин4С

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *