Вијести, Регион

Игор Мировић: Нема проблема у односима Томислава Николића и СНС

„ПОСТОЈЕ РАЗЛИЧИТА ВИЂЕЊА, АЛИ ЈЕ БИТНА ЈЕДИНСТВЕНА ДРЖАВНА ПОЛИТИКА”

         ПОТПРЕДСЕДНИК Српске напредне странке (СНС) Игор Мировић изјавио је да нема проблема у односима између председника државе Томислава Николића и СНС-а, као и да напредњаци посебно цене став председника Србије.

         „Председник има право да критикује и са највећом пажњом треба саслушати његове критике…У стратешком смислу посебно је важно његово деловање са једне и деловање Владе са друге стране”, казао је Мировић у интервјуу агенцији Бета.

         Он сматра да постоје различита виђења, али да је битна јединствена државна политика.

         „Ипак, важне су заједничке поруке када је реч питањима од интереса за државу Србију, а ако се разликујемо у неким политичким ставовима, дужност нам је да те ставове уклопимо у те заједничке поруке. То је суштина односа председника Србије и Српске напредне странке”, казао је Мировић.

         Говорећи о локалним и покрајинским изборима, он се заложио за њихово одржавање у децембру.

         „Већ за неколико дана улазимо у последњу годину мандата покрајинске власти и власти у локалним самоуправама. Верујемо да ћемо дијалогом и разговором са представницима већине политичких странака доћи до термина, ми смо предложили децембар”, казао је Мировић.

Игор Мировић

Игор Мировић

На тим изборима напреднајци очекују висок рејтинг, а Мировић је оценио да им на то право дају резултати постигнути у претходном периоду, пре свега када је реч о јавним финансијама и економским показатељима.

(Бета)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *