Вијести, Регион

Гускова: Западу веома смета Путинова посјета Београду

Руски академик и историчар Јелена Гускова рекла је Срни да је посјета руског предсједника Владимира Путина Србији веома важна за учвршћивање економије Србије, али и њено зближавање са Русијом, те оцијенила да то веома смета Западу.

Гускова: Западу веома смета Путинова посјета Београду

„Због тога Европа пажљиво гледа у правцу Балкана, а и размишља о томе како да не дозволи то зближавање и због тога јој јако смета посјета Путина Балкану, посебно Београду, јер је цијели српски народ одушевљен“, рекла је Гускова.

Она је навела да учвршћивање православља, словенства, српско-руског духа, вјероватно служи као неки сигнал Западу могућег отпора Русије, али и Србије наступу САД и њиховом диктату Европи, али и отпора европској политици.

Према њеним ријечима, Србију чекају велики резултати од те посјете и можда више наклоности српске власти према Русији послије свега што се очекује од посјете Путина.

„У овим веома тешким условима европске дезинтеграције, периода различитих врста притисака на Русију и Србију, периода санкција према Русији и Русије према Европи, односи између Русије и Србије имају једну врсту перспективе због тога што Србија није увела санкције Русији, мада слуша Европу шта јој савјетује“, каже Гускова.

Јелена Гускова

Јелена Гускова

Наводећи да сви чекају војну параду 16. октобра, поводом ослобођења Београда у Другом свјетском рату, Гускова каже да је цијели Београд узбуђен и прича само о томе, а о томе се прича и у Републици Српској.

Извор: РТРС

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *