Вијести, Регион

Грчка жели да њен нови договор са повериоцима буде – развојни програм

ВАРУФАКИС ДОСТАВИО ДАЈСЕЛБЛУМУ ДОКУМЕНТ СВОЈЕ ВЛАДЕ СА СЕДАМ РЕФОРМСКИХ БЛОКОВА

  • Грчка ће својим државним чиновницима забранити да од грађана траже било који документ који један државни орган може добити од другог

         МИНИСТАР финансија Грчке Јанис Варуфакис доставио је – уочи заседања министара финансија еврозоне – програм своје владе са списком приоритетних реформи.

         У документу који је проследио шефу Еврогрупе Јеруну Дајселблуму, реч је о ових седам потеза и реформи: формирање посматрачког Економског савета, буџетска реформа, формирање екипе инспектора за борбу против утајивача пореза, усавршавање законодавства за регулисање задужености, реформисање сфере хазардних игара, борба против државне бирократије и побољшавање бизнис-климе и мере за превладавање хуманитарне кризе (помоћ сиротињи).

         У Варуфакисовом писму се наглашава да влада Алексиса Ципраса рачуна да нови договор са повериоцима има „форму споразума о препороду и развоју економије Грчке”.

         Прецизира се да грчка влада има намеру да од организатора хазардних игара кроз стриктније опорезивање и наплату убере додатних 500 милиона евра.

Грчка жели да њен нови договор са повериоцима буде – развојни програм

Грчка жели да њен нови договор са повериоцима буде – развојни програм

Посебно је занимљива мера срачуната на дебирократизацију друштва: Грчка ће својим државним чиновницима забранити да од грађана траже било који документ који један државни орган може добити од другог!

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *