Вијести, Регион

Грци из банака за три дана са штедње повукли две милијарде евра

ДО ОВЕ НЕДЕЉЕ У ПРОСЕКУ ПОВЛАЧИЛИ 200-300 МИЛИОНА ЕВРА ДНЕВНО

        ГРАЂАНИ Грчке су у протекла три дана повукли две милијарде евра из домаћих банака, што је сигнал убрзаног темпа одлива средстава из банака након колапса преговора Атине са кредиторима прошлог викенда, саопштила су три неименована извора из грчких банака Ројтерсу.

        Штедише су између понедељка и среде повукле из банака две милијарде евра, што представља 1,5 одсто од укупно 133,6 милијарди евра депозита домаћинстава и корпорација положених у грчким банкама до краја априла, тврде неименовани извори, а преноси Ројтерс.

        Пре ове недеље, штедише су повлачиле у просеку 200-300 милиона евра дневно, а од октобра прошле године грађани Грчке константно подижу новац из банака у страху од банкрота званичне Атине, наводи британска агенција.

        „Наредне две недеље су од кључног значаја за земљу и банке. Влада мора да што је пре могуће обезбеди споразум са кредиторима“, изјавио је један неименовани извор из грчке банке.

Грци из банака за три дана са штедње повукли две милијарде евра

Грци из банака за три дана са штедње повукли две милијарде евра

Постојећи програм међународне помоћи Грчкој истиче 30. јуна, па се данашњи састанак министара финансија еврозоне у Луксембургу сматра последњом шансом за постизање договора о реформама са кредиторима, што је услов добијања новог програма помоћи.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *