Вијести, Регион

Грађанима је доста корупције и нефункционалне власти

Грађани широм Босне и Херцеговине траже социјалну правду. Њима је доста и корупције и нефункционалних служби. Они желе једнаке прилике, желе власт која је одговорна народу, изјавио је високи представник Валентин Инцко данас након састанака с представницима грађанских група и члановима кантоналне скупштине у Бихаћу, саопћено је из ОХР-а.

Велентин Инцко

Велентин Инцко

– Демонстрације које су се догодиле протеклих седмица настале су из очигледног разлога и оне би требале бити позив на узбуну – јасан и гласан. Приоритет мора бити на рјешавању социо-економских и политичких реформи. Даљњи пут Босне и Херцеговине на плану евроатлантске интеграције донијет ће реформе с дугорочним користима за све грађане – казао је Инцко.

Високи представник похвалио је грађански активизам, посебно одржавање састанака у форми пленума и усмјеравање захтјева на праве адресе, а то су институције.

-Ово је значајан корак напријед за демокрацију у Босни и Херцеговини и политичари се не би требали оглушити на јасне захтјеве демонстраната у изборној години – казао је Инцко.

Изразивши жаљење што су изабрани званичници били превише дуго фокусирани на властите и страначке интересе и што су се углавном бавили етничким питањима без пуно размишљања о земљи и конкретним потребама грађана, високи представник их је позвао да интензивирају дијалог са својим бирачима.

-Вријеме је да се политичари присјете да је јавна дужност привилегија, а не право, и да они имају директну обавезу према грађанима који су их изабрали, а не према странкама које су их укључиле у изборне листе – казао је високи представник.

Извор: Двевни аваз

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *