Вијести, Регион

Говорећи о држању Едите Тахири у Бриселу, Вучић Косово назвао њеном „земљом“

„СРБИЈА ЈЕ ДОВОЉНО ЈАКА, ВИШЕ НЕГО ЈАКА ДА ОДГОВОРИ НА ПОТЕНЦИЈАЛНУ ОПАСНОСТ“

  • Премијер тврди да су бриселски преговори о енергетици јуче били на ивици да се договор постигне, а да је онда „неко све то договорено повукао“
  • Вучић је изразио задовољство високом оценом ММФ-а учинку његове владе и најавио даље разговоре о цени струје, за коју је нагласио да не треба да расте док се не обезбеди повећање плата и пензија, о чему ће бити речи у августу

        СРБИЈИ не прети опасност, потпуно смо спремни да одговоримо на сваки безбедносни изазов и потенцијалну опасност, поручио је данас премијер Александар Вучић.

        „Србија има веома озбиљне безбедносне службе, увек спремне да брзо и ефикасно реагују, грађани могу да буду спокојни“, рекао је Вучић новинарима након обиласка учесника војне вежбе ЛОГЕX 15, у касарни Бањица.

        Премијер је подсетио да је Србија већ уложила, и наставиће, у обнављање опреме снага безбедности. „Озбиљно се спремамо, Србија је довољно јака, више него јака, да одговори на потенцијалу опасност“, истакао је председник владе.

        Према његовим речима, наша војска је фактор који утиче на стабилност, укључујући и политичку, али и фактор одвраћања било којег потенцијалног агресора. „У оваквом окружењу, Србија никог не угрожава, ми смо стуб стабилности“, рекао је Вучић и нагласио да истовремено желимо и да очувамо своју стабилност, територије и безбедност грађана.

        „Ако било ко покуша да угрози Србију, њене снаге безбедности и грађане, ми ћемо без проблема завршити посао“, указао је премијер Вучић.

        Вучић је изразио задовољство високом оценом ММФ-а и најавио даље разговоре са том међународном финансијском институцијом о цени струје, која, уверен је, не треба да расте док се не обезбеди повећање плата и пензија, о чему ће бити речи у августу. Вучић је поручио да је добро што је ММФ направио нову прогнозу и раст БДП прогнозирао на нулу, али је истакао да сматра да ће је већ у августи поново померити и то на плус 0,5 , као и да је уверен да ће то и даље чинити.

        Вучић је рекао и да српска страна није одговорна за прекид јучерашњег дијалога Београда и Приштине, и поручио да је за договор потребно двоје или неко ко би могао да утиче на албанску страну да покаже жељу за дијалогом.

        Премијер је одговарајући на питања новинара када ће бити настављен дијалог Београда и Приштине, рекао да Србија не бежи од дијалога и да ћемо увек бити спремни да „долазимо до стварних решења“.

        „За договор је потребно двоје или неки који имају мало већи утицај на другу страну, да им понекад кажу да би било добро да бар покажу жељу за разговором. А овако, ако ви дођете готово до договора, као јуче, били смо на ивици да се договор постигне, а онда је неко све то договорено повукао, онда ту не може да буде српске одговорности“, рекао је Вучић.

        Истакао је и да Влада Србије увек жели да очува мир и стабилност, али да ће истовремено штитити и своје националне и државне интересе.

Говорећи о држању Едите Тахири у Бриселу, Вучић Косово назвао њеном „земљом“

Говорећи о држању Едите Тахири у Бриселу, Вучић Косово назвао њеном „земљом“

На констатацију приштинских новинара да је јучерашњи разговор прекинут јер је Београд изнео нове захтеве, Вучић је рекао да „из Приштине то увек кажу“.

„Још нисам чуо да је Едита Тахири нешто позитивно рекла. Ја немам такав манир и нећу да говорим на тај начин, јер са тим људима морамо да разговарамо, али је очигледно да неки то увек користе за неке унутрашње ствари“, рекао је Вучић и додао да тамо где има сукоба увек је лакше окренути причу на шовинизам и мржњу према другом „ако немате довољно снаге за економске реформе и озбиљна питања унутар своје земље“, закључио је Вучић.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *