Вијести, Регион

ГЛИШИЋ: Овом литијом у духовном смислу дезинфикујемо Београд

ЛИТИЈА ОД ХРАМА СВ. САВЕ ДО САБОРНЕ ЦРКВЕ: УЗВИЦИ ПРОТИВ ВУЧИЋА, СКАНДИРАЊЕ МЛАДИЋУ И КАРАЏИЋУ

  • Протојереј ставрофор Драго УБИПАРИПОВИЋ: Врата цркве су отворена за све учеснике Параде поноса и оне који подржавају ту манифестацију како би се духовно излечили
  • Члан Старешинства Двери Данило ТВРДИШИЋ: Вучић је окренуо леђа већинској вољи грађана Србије и ово је почетак краја исто као што је био и почетак краја режима Бориса Тадића који је 2010. године дозволио параду

         ПРИСТАЛИЦЕ Покрета Двери данас су организовали протестну шетњу централним градским улицама изражавајући тиме незадовољство што је претходно одржана геј-парада.

         Шетња је, после молебана, почела са платоа испред храма Светог Саве, а завршена је без инцидената, у Саборној цркви испред зграде Патријаршије.

         Током проласка преко Трга Славија до зграде Владе у Немањиној улици и потом поред Дома Народне скупштине окупљени су скандирали пароле против ЛГБТ популације.

         Уз увреде на рачун премијера Александра Вучића, окупљени који су прошли и кроз Кнез Миахјлову улицу скандирали су хашким оптуженицима Ратку Младићу и Радовану Караџићу.

         Међу паролама које су се чуле из колоне окупљених била је и „Србија-Русија, не треба нам унија”, а чуле су се и разне увреде на рачун полиције која је превентивно била распоређена испред зграда државних институција.

         Скуп је обезбеђивала редарска служба Покрета Двери, а уз колону окупљених било је доста полиције која је превентивно пратила дешавања, а међу којима је био и шеф београдске полиције Веселин Милић.

         Представник Двери Владан Глишић рекао је пре почетка молебана да је намера тог покрета да шетњом централним београдским улицама „у духовном смислу дезинфикује град”.

         Протојереј ставрофор Драго Убипариповић је у беседи током молебана поручио да су врата цркве отворена за све учеснике Параде поноса и оне који „подржавају ту манифестацију како би се духовно излечили”.

         Он је рекао да је црква забринута за српски народ, с обзиром на то да је просек старости становништва око 43 године и што се сваке године смањи број становништва за око 35.000 људи.

         Убипариповић је указао да има пуно мушкараца и жена који живе сами у Србији и да се једна трећина деце рађа ванбрачно.

         Он је поручио да се, уместо да се повећава наталитет у Србији организује Парада поноса, и да црква ту, како је рекао, пошаст не може да прихвати „зарад шаке долара”.

         „Свети Саво, помози да део нашег народа који је застранио повратимо и да се ти људи духовно излече”, поручио је Убипароповић током молебана.

         Тврдишић је навео и да тај Покрет није био за насиље изразивши задовољство што су преподневна дешавања током Прајда протекла без „разбијених глава, губитка људских живота и уништавања имовине”.

         Члан Старешинства Двери Данило Тврдишић је у том контексту позитивно оценио став премијера Александра Вучића да је добро што је Прајд протекао без већих инцидената нагласивши истовремено да та манифестација никако није смела бити одржана.

ГЛИШИЋ: Овом литијом у духовном смислу дезинфикујемо Београд

ГЛИШИЋ: Овом литијом у духовном смислу дезинфикујемо Београд

„Вучић је окренуо леђа већинској вољи грађана Србије и ово је почетак краја (одржавање Прајда) исто као што је био и почетак краја режима Бориса Тадића који је 2010. године дозволио Прајд”, рекао је Тврдишић.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *