Вијести, Регион

Генералштабна комисија поднела извештај о паду хеликоптера

ЗАМЕНИК ВИШЕГ ЈАВНОГ ТУЖИОЦА У БЕОГРАДУ ЗАТРАЖИО ИЗВЕШТАЈ

         КОМИСИЈА за утврђивање околности пада хеликоптера 14. марта у Београду, коју је формирао начелник Генералштаба Војске Србије, данас је завршила са радом и поднела извештај, саопштило је Министарство одбране.

         По захтеву заменика вишег јавног тужиоца у Београду, Генералштаб Војске Србије предаће извештај комисије за испитивање ванредног догађаја том истражном органу.

         Комисија је имала задатак да утврди околности настанка ванредног догађаја, удеса хеликоптера ХТ-48 (Ми-17) и евентуалну одговорност војне организације.

         У саставу Комисије била су шесторица припадника Војске Србије, експерти у областима релевантним за утврђивање околности настанка ванредног догађаја, од употребе снага, преко одржавања ваздухоплова, до оспособљености посаде.

         Како се напомиње, тачком 20. Упутства о класификовању, извештавању, евиденцији и анализи ванредних догађаја и догађаја у Министарству одбране и Војсци Србије, прописано је да је – у случајевима када истражни поступак воде надлежни државни истражни органи – и право информисања јавности о околностима, узроцима и одговорности за ванредни догађај у Министарству одбране и Војсци Србије у њиховој надлежности.

         Стручна комисија, коју је формирао командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, наставља са радом, а извештај ове комисије очекује се 30. марта 2015. године.

Генералштабна комисија поднела извештај о паду хеликоптера

Генералштабна комисија поднела извештај о паду хеликоптера

У несрећи која се догодила у близини аеродрома Никола Тесла, у ноћи између петка и суботе, срушио се војни хеликоптер и том приликом је настрадало седам особа, међу којима и једна беба.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *