Регион

Гаврановић: Нема среће и топлоте док сви не добију калориметре

бл-топлана

Градоначелник Бањe Луке Слободан Гаврановић рекао је да неће бити задовољства грађана у вези са испоруком гријања из градске „Топлане“ док домаћинства не добију калориметре и сама себи не омогуће гријање до оног нивоа до којег могу да плате.

„То `Топлана` мора у наредном пројекту да реализује, те да обезбиједи да енергија која се испоручи буде евидентирана код потрошача и да он плати оно што је примио као коначну услугу“, рекао је Гаврановић.

Он је нагласио да је стање у „Топлани“ уназад неколико година све озбиљније, али овај проблем може бити ријешен кроз три-четири године.

„Тај проблем нисмо рјешавали 50 година и сад смо суочени с њим. Нема времена за одгађање, јер ће то скупо коштати грађане Бањалуке“, рекао је Гаврановић.

Поводом жачби грађана Бање Луке у протеклом периоду на млаке или чак хладне радијаторе у својим становима, Гаврановић је истакао да су испитивања за која постоји званична документација показала да је температура ваздуха у становима 23 степена Целзијусова.

„Некоме је можда хладно на тој температури, али се нигдје у свијету радијатори не грију изнад те температуре“, истакао је градоначелник Бањалуке.

Прошле седмице на састанку Гаврановића и премијера Српске Александра Џомбића са делегацијом Европске банке за обнову и развој, истакнуто је да су започети разговори о заједничком учешћу у реструктурисању бањолучке „Топлане“, те да ће, према прелиминарним подацима, за реализацију овог пројекта бити потребно око 130 милиона КМ.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *