Вијести, Регион

Габријел не крије да Берлин подржава Србију само док је „на путу ка ЕУ”

ЗА МАЛУ ДЕЦУ: УОЧИ ПОСЕТЕ НЕМАЧКОГ ВИЦЕКАНЦЕЛАРА ТВРДИ ДА СУ ДВЕ ЗЕМЉЕ ПАРТНЕРИ ПО РАВНОПРАВНИМ ОСНОВАМА

         НЕМАЧКИ вицеканцелар и министар привреде Зигмар Габријел боравиће 16. и 17. новембра са привредном делегацијом у Београду, а циљ посете је, како саопштава немачко Министарство привреде и енергетике, да се Србији пружи подршка на њеном путу ка Европској унији, као и да се унапреди билатерално привредно партнерство.

         „Србија је значајан партнер Немачке и немачке привреде. Немачко-српски економски односи су се успешно развијали протеклих десет година”, истакао је Габријел и додао да постоји велики потенцијал за њихово унапређење.

         „Разговараћу са премијером (Александром) Вучићем о заједничким корацима како би овај потенцијал обострано још боље био искоришћен. Радујем се што Србија на путу ка Европи тесно сарађује са нама. Ми ћемо и убудуће подржавати Србију на овом путу, као и у неопходним реформама”, поручио је он уочи посете Србији.

         Програмом посете су, како се наводи у саопштењу, између осталог предвиђени политички разговори са премијером Александром Вучићем и министрима српске Владе, као и заседање Немачко-српског савета за сарадњу. Поред тога, Габријел ће се састати и са Ружицом Ђинђић, удовицом убијеног премијера Зорана Ђинђића.

         Немачка је, додаје се, један од најважнијих економских партнера Србије и највећи билатерални донатор, а обим трговинске размене је са око 2,8 милијарди евра 2013. године достигао нови рекорд.

Министар привреде Немачке - Зигмар Габријел

Министар привреде Немачке – Зигмар Габријел

Готово изједначен трговински биланс показује да Немачка и Србија имају партнерство на равноправним основама, закључује се у саопштењу.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *