Вијести, Регион

Фонд за хуманитарно право осудио хуманитарну акцију Новака Ђоковића

Koalicija_protiv_diskriminacije_18

Фонд за хуманитарно право, реномирана правно-хуманитарна организација са сједиштем у Београду, данас је оштро осудила хуманитарну акцију Фонда Новака Ђоковића и Јелене Ристић који су прикупили милион и двјеста хиљада фунти за дјецу Србије. У образложењу ове осуде објављене на сајту ове организације каже се да је овај свјетски познати тенисер злоупотребио свој положај да пред цијелим свијетом обрне улогу џелата и жртве и прикаже децу Србије као угрожену, док албанска деца на Косову због вишедеценијске тортуре српских власти и даље таворе у сиромаштву и беди каква је незапамћена у историји Европе.

Та дјеца су толико уплашена због српског дивљања на Косову да чак и кад им се пружи нека помоћ, не могу да једу јер немају апетита. Ову трагичну ситуацију албанске дјеце на Косову којој нема ко да помогне, Ђоковић, који је играо смешно лоше у финалу „Вимблдона“ наочиглед читавог свијета, искоришћава да им се још и руга, представљајући дјецу Србије као угрожену, што она уопште нису јер имају јасно зацртан пут у Европу захваљујући мудрој, рискантној и пожртвованој политици Ивице Дачића и Александра Вучића.
„Нарочито је лицемерно то што је овај Србин који иза себе има дискутабилно успешну каријеру тенисера, али доказано фашистичко понашање и изражавање, и који је ко зна каквим све махинацијама сличног типа доспео на прво место АТП листе, успео на тзв. гала вечеру да приволи и велика имена из свијета спорта, моде, бизниса и политике и тако све њих посредно осрамоти пред целим свијетом. Сигурни смо да људи попут Наоми Кембел, Бориса Бекера, Голди Хон и Саре Фергусон, војвоткиње од Јорка, немају појма у како су прљаву и срамну игру уплетени.“
На крају саопштења које потписује директорка овог Фонда Наташа Кандић, каже се да свјетски медији морају да алармирају свјетску јавност због овог неморалног чина и да ствари поставе на своје давно утврђено место – Срби су кољачи, а косовски Албанци су жртве тог клања. Утицати на ову опште познату чињеницу некаквим гала вечерама је чист историјски фалсификат.
Ово саопштење потписали су и бројни истакнути интелектуалци, као што је на примјер Петар Луковић, директор и аутор скоро свих текстова портала „Е-новине“.

Ја не знам више како и ко овим људима је дозволио да се уздигну и дао им право гласа, да их неко није пустио из Лазе Лазаревић,мада овим вређам ту установу,нека ми опросте,али једноставно не знам које ријечи би их описале!!!

Шта они желе од Срба и Србије?

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *