Вијести, Регион

ФИЛМСКА ПЉАЧКА НА АУТОПУТУ Један од специјалаца лопова чувао Вучића у Сребреници

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас да је кривично дело разбојништва на ауто-путу Бањалука – Градишка расветљено захваљујући поштеним припадницима Специјалне полиције.

Лукач каже да због тога не сматра да ће овај случај бити лош имиџ за МУП, те напомиње да одговорност за то кривично дело сносе они који су га починили и нико други, јер је реч о појединачном инциденту.

На питање да ли ће поднети оставку на место министра због умешаности припадника полиције Републике Српске у кривично дело разбојништва, Лукач је рекао да је његова оставка и до сада на располагању ономе ко га је поставио на ову функцију, те да ће тако бити и у будуће.

Лукач је потврдио да је један од ухапшених припадника Специјалне полиције био укључен у обезбеђивање премијера Србије у Сребреници, односно прије почињеног кривичног дела разбојништва.

Он је додао да се припадници Специјалне полиције повремено користе за одређене врсте пратње или обезбеђивања одређених личности, али не као лично обезбеђење, односно „први прстен обезбеђења“.

-Председник Републике Српске и председник Владе имају лично обезбеђење, које је са њима стално на свим активностима – рекао је Лукач.

Он је напоменуо да је за припаднике Министарства унутрашњих послова забрањен рад у ноћним клубовима, те тврди да су припадници Специјалне полиције одавно престали са таквим радом.

– Санкционисаћемо сваког припадника МУП-а који ради у ноћном клубу и позивам их да се искључе из такве врсте посла – истакао је Лукач.

Шеф Одељења Специјалног тужилаштва Републике Српске за истраге и безбедност Дарко Илић рекао је да је вођа ове организоване криминалне групе лице чији су иницијали М.В, припадник МУП-а Републике Српске, те није могао искључити могућност да је ова група починила још неко кривично дело.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач

Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић рекао је да Полиција у своје редове прима поштене људе које обучава за посао, али да је бављење криминалом лична одлука.

– Наш задатак је да такве случајеве благовремено откријемо и онемогућимо серијско извршење кривичних дела – рекао је Васић.

Он је додао да МУП има јаку јединицу за професионалне стандарде која би требало да онемогући било какво девијантно понашање припадника полиције.

Извор:Блиц

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *