Вијести, Регион

Европска унија није европска породица већ зеленашки конгломерат

ГРЧКА НИЈЕ ДОБИЛА СУРОВОСТ РАДИ СПАСЕЊА, ВЕЋ СУРОВОСТ РАДИ СУРОВОСТИ  

       ПРОГРАМ спасавања грчке економије није ништа друго него демонстрација суровости са стране Немачке према једном од чланова „европске породице” оценио је лондонски The Guardian.

         Његов коментатор, Сјузан Мур, реч породица ставила је под наводнике (“породица”) и нагласила:

         „Изгледа да необорива Ангела Меркел може целу ноћ без спавања и да још са полуосмехом говори о жељи Грчке да остане део „европске породице”. То може изгледати разумним. Све породице имају сопствене мање проблеме, зар не? Али, оне се труде да их отклоне… Међутим, Немачка је као дете које затвори очи и мисли да га нико не види. Њени сурови захтеви лишавају Грчку достојанства, суверенитета и будућности. Која породица поступа тако са својим „члановима?”

         Лондонски лист посебно указује да Немачка жели да смени режим у Грчкој или да унесе раскол у владајућу партију (Сиризу).

         Мур је такође оценила да ће захтеви поверилаца учинити Грчку још сиромашнијом него што је данас.

Европска унија није европска породица већ зеленашки конгломерат

Европска унија није европска породица већ зеленашки конгломерат

„Европска породица је сада демаскирана као зеленашки конгломерат који и не хаје за демократију. Остајање у таквој породици је увредљиво. „Спасење” које се нуди у сосу „суровост ради спасења” са правим спасањем нема ништа заједничко. То је суровост у име суровости” – закључио је The Guardian.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *