Вијести, Регион

ЕУ нема право да наређује Вучићу, он прима наређења само од грађана Србије

ИЗ КОСТОЛЦА ОБЈАСНИО БРИСЕЛУ ДА ПРЕМИЈЕР НИЈЕ ПОСРЕДНИК ИЗМЕЂУ ГРАЂАНА СРБИЈЕ И ЕУ

  • Објаснио им и да Александар Вучић има право да мисли и да одговара на новинарска питања, само – ни речи о спорним тврдњама БИРН поводом испумпавања воде из „Колубаре”
  • ФАКТИ: Ево, објасни Вучић Србији преко свог портпарола за специјалне ситуације и задатке да он прима наређења само од грађана Србије. А пре ће бити да граађани Србије примају наређења од Вучића. Па нису они њему на изборима „наредили” да им смањи пензије и плате (у јавном сектору) нити да им нареди да раде 365 дана у години! Све је он то – у име „грађана Србије” – наредио „грађанима Србије”

         ПРЕДСЕДНИКУ Владе Александру Вучићу нико нема право да наређује осим грађана Србије који су му дали мандат на изборима да се бори за њихове интересе и интересе земље, изјавио је данас Танјугу министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин.

         Вулин је, поводом изјаве портпарола Европске комисије Маје Коцијанчич, нагласио да је лично веома изненађен њеном изјавом, истичући да не разуме зашто се на Србију не могу односити иста правила као и на било коју другу земљу.

         Према његовим речима, ради се само о праву Србије да се бори за своје интересе, да поштује своје законе и да се бори за своју привреду.

         „Председник Владе има право да мисли, има право да говори, има право да одговори на новинарско питање, а има и обавезу да се бори за интересе Србије и њених грађана”, рекао је Вулин приликом обиласка термоелектране у Костолцу.

         Он је указао да премијер Вучић није никакав посредник између грађана Србије и ЕУ.

         „Он је председник Владе који сваким даном и сваком секундом се првенствено бори за интересе грађана Србије”, поручио је Вулин.

         Ако је интерес грађана да добију јефтинију услугу и да је још добију од домаћег предузећа онда ће тако и бити, нагласио је министар.

         „Нико нема право да забрани председнику владе да одговори на новинарско питање а још мање има право да одређује нашим предузећима и привреди како ће у складу са законом трошити буџетска средства”, рекао је Вулин.

         Он је оценио да председник српске владе није неко коме можете да наређујете.

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин

„Једино наређење које прима, то је наређење од грађана Србије, а то је нарађење које се испоставља на изборима. Наређење које је он добио на изборима је да се бори за интерес Србије и њених грађана, да смањи незапосленост и повећа привредни раст. Он то наређење спроводи. Свако друго наређење код њега сигурно неће наићи на разумевање”, закључио је Вулин.

(Тањуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *