Вијести, Регион

Емир Кустурица: Начин на који су кренули на Републику Српску показује да њима мир није потребан

„СВЕ ШТО ПОСТОЈИ У АРСЕНАЛУ БАКИРА ИЗЕТБЕГОВИЋА ПОКРЕНУТО ЈЕ ДА БИ СЕ НАРУШИО МИР У БИХ“

  • „Одбрана слободе у нашем народу је увек на дневном реду. И овај пут је веома видљив процес којег Бакир Изетбеговић обнавља и иде стазама свога оца… А ми будале хоћемо да направимо споменике миру или помирењу, што је била намера са Андрићградом“

        ПРОСЛАВЉЕНИ редитељ Емир Кустурица изјавио је да је референдум о Дану Републике од великог значаја за Српску, јер то није референдум о датуму, већ изјашњавање свих наших сународника и људи добре воље који се не боре само за тај дан, него и за слободу односно очување наше културе.

        „Прво је био покушај да се укину име и годишњица Републике Српске, па је тек онда уведено и питање постојања референдума. Да је редослед био обрнут, односно да је могао да буде обрнут – онда бисмо могли да говоримо о томе како је неумесно понашање председника Републике Српске. Овако, као што је и одбрана слободе у нашем народу увек на дневном реду, тако је и овај пут веома видљив процес којег Бакир Изетбеговић обнавља и иде стазама свога оца“, истакао је Кустурица.

        Када је мир у БиХ био загарантован Кутиљеровим планом, подсетио је Кустурица, Алија Изетбеговић је по наговору америчког амбасадора Ворена Цимермана одбио мировни споразум који је претходно прихватио.

        „Тако и сада. Све што постоји у арсеналу Бакира Изетбеговића покренуто је да би се нарушио мир у БиХ“, оценио је Кустурица.

        „Ми смо хтели да један од симбола тог мира буде Андрићград, а ја сам схватио да они не желе мир. Вишеград јесте био муслимански већински град, али су га населили Коњичани који су морали да оду из Коњица после Дејтона и још пре Дејтона, па се ја питам – да ли је могуће да је реч о апсолутној доминацији и уништењу њима супротстављене културе“, истакао је Кустурица.

        Он је навео да је био мишљења да ће Андрићград бити град мира, те да је с том намером и направљен, али је тајна у томе што они неће мир.

Емир Кустурица: Начин на који су кренули на Републику Српску показује да њима мир није потребан

Емир Кустурица: Начин на који су кренули на Републику Српску показује да њима мир није потребан

„Начин на који се кренуло на Републику Српску сугерише да њима заправо не треба мир, а ми будале хоћемо да направимо споменике миру или помирењу као што је била намера са Андрићградом“, нагласио је прослављени редитељ.

И зато, поручио је Кустурица, што се тиче референдума – ако пропустимо на једном дочекаће нас на другом и стога је веома важно да сви изађемо на референдум.

Срна

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *