Вијести, Регион

ДВЕРИ: Вучић укида највећу економску шансу и наду Србије

ШТА МИНИСТАРКА ПОЉОПРИВРЕДЕ ТРАЖИ У РУСИЈИ АКО ТАМО НЕ СМЕ НИШТА ДА ДОГОВОРИ СА РУСКИМ ПАРТНЕРИМА?

  • БОШКО ОБРАДОВИЋ: Тиме што је прихватила диктат из Брисела да са државног нивоа не подржи већи извоз на упражњено руско тржиште, од данас на олтар религије еврофанатизма Влада Србије спремна је да жртвује и једине преостале шансе и наде за економски и пољопривредни опстанак и развој Србије

        

ПОВОДОМ данашње конференције за медије председника Владе Републике Србије Александра Вучића, у име Покрета Двери огласио се члан Старешинства Бошко Обрадовић следећом реакцијом:

         „Политика Европска Унија нема алтернативу, коју је започео Тадићев, а наставио Дачићев и Вучићев режим, већ нас је много скупо коштала у претходном периоду. Због уласка Србије у ЕУ по сваку националну цену већ су жртвовани многи национални и државни интереси: од предаје војног и политичког врха Хашком трибуналу, антиуставног тзв. Бриселског споразума и гашења институција државе Србије на Косову и Метохији, до склапања једностраног и економски штетног Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ.

         Тиме што је прихватила диктат из Брисела да са државног нивоа не подржи већи извоз на упражњено руско тржиште, од данас на олтар религије еврофанатизма Влада Србије спремна је да жртвује и једине преостале шансе и наде за економски и пољопривредни опстанак и развој Србије.

         Као прво, поставља се питање: какве то Србија моралне или било какве друге обавезе има према ЕУ?

         Ми нисмо чланови ЕУ и тај пут придруживања превише дуго траје уз бројне негативне уступке. ЕУ нас је бомбардовала, уводила санкције, уцењивала, притискала и економски израбљивала на различите начине, да би данас од нас тражила моралну солидарност и да не искористимо историјску шансу за повећани извоз у Русију.

         Пре свега, и да нема оволико упражњеног простора на руском тржишту, Србија би морала да тражи нова тржишта ван ЕУ и да са државног нивоа помогне домаћу производњу и извозно оријентисану индустрију, а једно од најважнијих нових тржишта у том правцу јесте управо тржиште Русије, Царинске и будуће Евроазијске економске уније на челу са Русијом.

         Данас смо сведоци да се Влада Србије одриче те перспективе зарад магловите ЕУ будућности, јер у овом тренутку нико не може са сигурношћу да каже да ћемо и када ући у ЕУ, а све више је гласова који говоре да је ЕУ унија прошлост и да је њена будућност под великим знаком питања.

         Да ли је у таквом тренутку разумно одрећи се сопствене економске и пољопривредне шансе? И који је онда смисао одласка наше министарке пољопривреде у Русију, када она тамо не сме ништа да договори са руским партнерима? И то не само за ову, него и за следећу годину, када смо тек могли да припремимо много већу производну понуду?

         Ово је само још један од доказа шта су све српске власти од 5. октобра 2000. до данас спремне да жртвују зарад погубног пута у ЕУ, као и вишегодишњих тврдњи Двери да власти не смеју да развијају јаче односе са Русијом због уцена из ЕУ.

         Покрет Двери изражава оштро супротстављање оваквом ставу Владе Србије.

         Када се Двери буду питале и одлучивале, држава ће свим могућим средствима субвенција, кредита и извозних гаранција помоћи домаће пољопривреднике, пољопривредне задруге и прехрамбену прерађивачку индустрију како би повећали производњу и извоз, уз стратешки споразум са Руском Федерацијом у циљу гарантованог откупа домаћих производа.”

 

Бошко Обрадовић

Бошко Обрадовић

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *