Вијести, Регион

Душан Вујовић: Вратићемо само део пензија и плата, али и то – ако ММФ не буде против

ПРАВИ ВУЧИЋЕВ МИНИСТАР: „АЛИ, СВЕТЛО НА КРАЈУ ТУНЕЛА ЈЕ ВРЛО ВАЖНО У ОВОМ ТРЕНУТКУ“

        МИНИСТАР финансија Душан Вујовић изјавио је данас да очекује да ће до краја године бити створени услови за делимично повећање плата и пензија.

        „Кад се кренуло у фискалну консолидацију, део пензија смањен је за 5,8 или шест одсто, а плате око 10 одсто и уштедели смо значајан део. Сад мислимо да морамо да понудимо грађанима неку врсту награде“, рекао је Вујовић за Радио телевизију Србије.

        Он је казао да корекција плата и пензија неће значити враћање одмах „на исто“ и да ће се више о повећању знати када се заврше разговори са делегацијом ММФ-а која долази у Београд 20. августа и остаје до 2. септембра.

        „Моћи ћемо делимично да извршимо корекцију, али сигурно не враћање одмах на онај ниво који је био пре. Али, светло на крају тунела је врло важно у овом тренутку“, рекао је Вујовић.

        Он је истакао да је програм који је прошле године договорен са ММФ у октобру, а објављен у новембру, направљен због тога да би се створио основ за повећање плате и пензија, односно да оне буду повећане на износе веће него пре смањења.

Душан Вујовић

Душан Вујовић

„Треба да су се створили услови да можемо делимично да извршимо корекцију. На крају (посете) мисије ММФ-а ћемо то знати прецизније“, навео је он.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *